Sinds de blessure van Hendrik Van Crombrugge lijkt de speler zijn niveau van weleer nog niet te halen en dat is problematisch, zeker als Anderlecht straks tegen Club Brugge moet spelen…
 
Vorig seizoen kon Anderlecht maandenlang niet rekenen op hun debuterende doelman Hendrik Van Crombrugge. De ex-speler van Eupen liep een rugblessure op en moest in november al het einde van zijn seizoen inluiden. Paars-wit deed een beroep op Timo Wellenreuther, maar de Duitser kon nooit overtuigen. Tijdens de play-offs moest Bart Verbruggen aantreden maar ook hij kon nooit uitblinken.
 
Dit seizoen speelde Van Crombrugge tot nu toe alle wedstrijden bij Anderlecht, negen in de competitie en vier in de kwalificatie van de Conference League. Maar ook dit jaar kon de doelman nog nooit zijn absolute meerwaarde aantonen. De situatie is zo slecht dat we ons langzaam aan afvragen of de speler eigenlijk echt terug op niveau is.
 
Minder flexibele keeper?
 
Van Crombrugge staat bekend voor zijn uittrap en snelle reflexen op de lijn en kon daarmee Anderlecht overtuigen om hem aan te kopen. In zijn eerste maanden bij de Mauves kon hij die kwaliteiten ook bevestigen waardoor zijn nieuwe werknemer tevreden leek met de aankoop. Bovendien leek de nieuwe keeper ook perfect te passen in de nieuwe tactiek van Vincent Kompany
 
Maar in het huidige seizoen lijken zijn kwaliteiten niet meer hetzelfde niveau te halen. Het voetenspel van de keeper is minder goed en al meer dan eens werd hij op een slechte pass betrapt. Bovendien lijkt zijn rugprobleem invloed te hebben op zijn lenigheid en reflexen. Hij lijkt minder responsief dan voorheen en dat is geen goede zaak, zeker niet voor een keeper. 
  
Slechte verdediging

Als het om Club Brugge gaat, kan Anderlecht absoluut geen gaten in de verdediging hebben. De Bruggelingen zijn aanvallend erg sterk en verdedigend blijkt Anderlecht dit jaar zwakker dan ooit. Al elf keer in negen wedstrijden moest Van Crombrugge een goal verteren dus ook na de verdediging wachten de Brugse aanvallers weinig barrières. Zowel keepend als verdedigend mankeert Anderlecht vertrouwen, zeker als je ziet hoe Oostende vorig weekend heel wat kansen liet liggen. 
 
Toch is de keeper duidelijk niet de enige die schuld treft. Zoals gezegd is de verdediging van Anderlecht bij de slechtste van de competitie. Terwijl Gomez zijn niveau haalt, doet Murillo dat niet. Het trio  Hoedt - Harwood-Bellis is bovendien niet snel genoeg waardoor de verdediging te veel ruimte open laat. Spelers als Noah Lang zullen zonder veel twijfel profiteren van die zwakte en kunnen zo gemakkelijk scoren.
 
Volg de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op zondag 3 oktober vanaf 13u30 live op Eleven Pro League 1. Alle zenders van Eleven Pro League zijn beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!