De notariskantoren worden overstelpt met vragen na de aankondiging door de Vlaamse regering dat de registratierechten wijzigen. Maar er is nog veel onduidelijkheid over de houding van de Vlaamse fiscus, klinkt het bij Notaris.be.
De telefoons in de notariskantoren staan dinsdag "roodgloeiend", aldus notaris Bart Van Opstal, woordvoerder van Notaris.be. "De mensen hebben veel vragen. Elke situatie is natuurlijk anders. De één wil dat het snel gaat, de andere dat het trager gaat."

Probleem is dat de notarissen de vragen niet kunnen beantwoorden. De administratie komt immers maar met mondjesmaat met informatie, klinkt het. "Er is nog geen officieel standpunt van de Vlaamse belastingdienst. Het is belangrijk dat dat er snel komt", klinkt het bij de notarissen.

Er moet vooral snel duidelijkheid komen op de vraag of een compromis kan worden ontbonden en er na 1 januari een nieuw compromis kan worden opgemaakt. "Wat is het standpunt van de fiscus? Dat moet snel duidelijk worden", vragen de notarissen.