Antoine Griezmann zoekt naar zijn beste vorm bij Atlético voor de clash met Barça

La Liga | Zijn transfer kleurde de doldwaze zomermercato afgelopen zomer. Barça, dat in financieel woelige wateren verkeert, besloot om zich te ontdoen van de zware loonmassa van Griezmann door hem uit te lenen – met een verplichte aankoopoptie na twee seizoenen – aan Atlético. Maar tot dusver baarde zijn wederoptreden bij de Madrilenen een muis.

Door Proximus

Deel dit nieuws

FC Barcelona bevrijd, Griezmann opgelucht en Atlético tevreden: zo kon men de last minute transfer van Griezmann naar de Catalanen samenvatten. Maar na zijn eerste matchen bij de Colchoneros loopt het tweede huwelijk tussen de verloren zoon en Atlético nog niet op rozen. In vier competitiematchen en in één Champions League-partij, ofte 305 speelminuten, staat de doelpuntenteller alsook die van de assists van de wereldkampioen van 2018 nog steeds op nul. Erger nog: hij heeft nog steeds geen enkele doelpoging in het kader achter zijn naam staan in La Liga, bij Barcelona noch bij Atlético.
 
De vloek van Griezmann
 
Waar Griezmann niet beantwoordt aan de verwachtingen wat individuele statistieken betreft, draait het team tevens een stuk stroever wanneer de Fransman op het veld staat. Een voorbeeld: wanneer het nummer 8 tussen de lijnen staat, hebben de troepen van Simeone nog nooit gescoord. Griezmann lijkt wel vervloekt.
 
De coach zette zijn speler telkens uit de wind na moeizame zeges. Afgelopen weekend beet de regerende landskampioen in het zand op het veld van Alavés, de rode lantaarn in La Liga. Met – andermaal – een povere prestatie van Griezmann. In twee jaar tijd maakte de club uit de Spaanse hoofdstad een stijlverandering door, en voor de Fransman is het wennen, maar de tijd dringt. Op het punt dat de Spaanse media de speler onder vuur beginnen nemen.
 
Komt de déclic tegen Barça?
 
Het beste moment voor Griezmann om zijn hoogvorm terug te vinden is deze zaterdag, wanneer FC Barcelona op bezoek komt. De passage van de offensieve speler in Catalonië was geen groot succes. Hij vond er nooit echt zijn plaats, op het veld noch in de kleedkamers.
 
Dit Barcelona in opbouw blijft echter een gevaar, temeer omdat de Catalanen hun groeibriljant Ansu Fati hebben kunnen recupereren, die op de sukkel was sinds november 2020. Afgelopen zondag viel hij tien minuten voor het einde in, en de 18-jarige middenvelder deed meteen de netten trillen. De nieuwe nummer 10 van Barça maakte de 3-0 op eigen houtje en toverde zo opnieuw een glimlach op het gezicht van Camp Nou na een woelig seizoensbegin.
 
Legt Griezmann zijn volle gewicht in de schaal tegen zijn ex-club, of bewijst Barça dat het beter af is zonder de Fransman?
 
Volg La Liga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus. Bekijk Atlético Madrid – FC Barcelona op zaterdag 2 oktober om 21u.
 
Het programma van de achtste speeldag in La Liga: 
 
Zaterdag 2 oktober
Zondag 3 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top