De 10 beste Belgen in FIFA 22

Door Proximus

Deel dit nieuws

De release van FIFA 22 staat voor de deur. Uiteraard hoort daar ook Football Ultimate Team bij, beter bekend als FUT. Maar hoe doen de Belgen het in deze modus? Maak kennis met onze 10 beste landgenoten in de nieuwe editie van het populairste voetbalspel ter wereld.

Net zoals in de vorige edities staat Kevin De Bruyne op de eerste plaats. Hij behoudt een meer dan respectabele score van 91. Zijn scores zijn over het algemeen weinig veranderd.

Op de tweede plaats vinden we Thibaut Courtois, doelman van de Rode Duivels en Real Madrid, met een score van 89. Vlak achter hem, met een score van 88, staat Romelu Lukaku. Na zijn uitstekend seizoen staat hij op het podium van de beste Belgische spelers.

Op de vierde plaats krijgt Koen Casteels eindelijk een cijfer dat zijn talent waardig is (86). Casteels werd meerdere keren verkozen als beste keeper van de Bundesliga, maar kreeg in het spel nooit de erkenning die hij verdiende. Achter hem krijgt Eden Hazard een score van 85. Een logische daling, gezien de vele blessures die hij vorig seizoen opliep.

Van de zesde tot de achtste plaats staan drie spelers met een score van 84: Youri Tielemans, Dries Mertens en Yannick Carrasco. Een grote stijging voor Tielemans, die van 81 naar 84 gaat. Wat Carrasco betreft: op FIFA 21 kreeg hij een score van 82, dit seizoen staat hij op 84. Voor Mertens is het een lichte daling, want hij had een score van 85 in de vorige editie.

Twee Borussia Dortmund-spelers sluiten de top 10 af: Axel Witsel en Thorgan Hazard, met een score van respectievelijk 83 en 82.

Zoals je ziet, staan er geen echte verrassingen in deze top 10. Dat is logisch: zonder een opmerkelijke verbetering of verzwakking van een speler, heeft EA geen reden om de score sterk te veranderen. Het is wel mogelijk dat er tijdens het seizoen speciale kaarten van sommige spelers verschijnen.

Ter herinnering: FIFA 22 verschijnt officieel op 1 oktober, op alle gebruikelijke platforms.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top