Eigenzinnige komedie ‘Cette musique ne joue pour personne’ vandaag in de zalen

Films | Vandaag, woensdag 29 september, verschijnt de surrealistische Franse komedie ‘Cette musique ne joue pour personne’ in de zalen. De film werd gedraaid in het noorden van Frankrijk met een ware sterrencast. Proximus Pickx neemt je mee achter de schermen en naar de draailocaties van deze coproductie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het havenstadje Duinkerke in het Noorden van Frankrijk komt het leven van een bende criminelen op zijn kop te staan. Ze zijn een wereld van geweld gewoon, maar moeten zich nu toewijden aan de kunst en de liefde. De poëtische en vaak gevoelige film schakelt scènes aaneen die eens hilarisch, dan weer pakkend zijn.
 
In ‘Cette musique ne joue pour personne’ acteren Franse en Belgische sterren naast elkaar. De Belgen worden bijvoorbeeld vertegenwoordigd door François Damiens (‘Dikkenek’, ‘Le Tout Nouveau Testament’) en Bouli Lanners (‘De rouille et d’os’, ‘Réparer les vivants’). Aan de Franse kant zien we dan weer grote namen als Vanessa Paradis (‘La fille sur le pont’, ‘Un Couteau dans le coeur’), Gustave Kervern ('Effacer l'historique', 'Louise-Michel') Ramzy Bédia (‘Dix pour cent’) en de rapper JoeyStarr (‘Polisse’). Regisseur van dienst is Fransman Samuel Benchetrit, bekend van films als ‘Janis et John’ en ‘J’ai toujours rêvé d’être un gangster’.
 
De film vertelt een vertederend verhaal in een wereld waar brute kracht veelal de bovenhand neemt. Jacky (Gustave Kervern) is een bendelid die tegelijk de liefde voor een vrouw én voor het theater vindt. Jésus (JoeyStarr) en Poussin (Bouli Lanners) zijn dan weer criminelen die een verjaardagsfeestje moeten organiseren voor de dochter van hun baas. Neptune (Ramzy Bédia) bijt zich op zijn beurt vast in de poëzie. Wat volgt is een ware cultuurshock.
 
Deze coproductie van Proximus schetst voornamelijk scènes uit het dagelijkse leven, en dat is de reden waarom de filmmaker opteerde om de film in Duinkerke te draaien. “Duinkerke ligt in het noorden, waar de warmte van de mensen voelbaar is”, zegt Benchetrit. “Ik krijg er het gevoel dat alles er oprecht is en in die sfeer wilde ik mijn acteurs plaatsen. In Duinkerke zijn de mensen zo oprecht dat het me raakt.” De regisseur heeft dus een grote liefde voor de stad, en die liefde uit hij ten volle in deze film.

‘Cette musique ne joue pour personne’ is vanaf vandaag te bekijken in heel wat Belgische cinemazalen. Binnenkort vind je deze coproductie ook in de Proximus VOD-catalogus. Waar vind je de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online via deze link!

Lees hier alles over onze co-producties:  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top