La casa de papel: in welke andere series duikt de cast ook nog op?

Je kunt van het laatste seizoen van La Casa de Papel zeggen wat je wil: over the top of ‘het seizoen te veel’, maar over één ding zijn we het eens: La Casa de Papel is een van de populairste Spaanse reeksen ooit.

In die zin dat de serie een hele schare acteurs heeft gelanceerd, die je tegenwoordig her en der ziet opduiken.

Elite

Het leven van studenten aan een eliteschool, waar geld en afkomst belangrijker zijn dan hoe goed je kunt studeren of tenminste een grote invloed hebben op de rest van je leven. En wie zien we hier terug? Denver (Jaime Lorentelo), Rio (Miguel Herrán) en Alison Parker (Maria Pedraza)! Het uitgangspunt van de serie: aan de exclusieve school Las Encinas wordt een moord gepleegd. Maar door wie, en waarom precies? Het derde seizoen beloofde spanning. En dat is exact wat je krijgt.

Gun City

Hey, daar is Denver weer! En ook Moskou. Vader en zoon in La Casa de Papel en hier ... ook vader en zoon. De setting is helemaal anders: het Barcelona van de jaren 1920. Een beetje in de stijl van oude gangsterfilms à la The Untouchables. Een door Netflix geproduceerde serie, waarvoor het platform in eigen rangen is gaan zoeken voor de cast.

Vis-a-vis

De Spaanse versie van Orange is the New Black, maar dan toch nog iets grimmiger. Vrouwen in een gevangenis die elkaar naar het leven staan, net wat Nairobi en Alicia Sierra in La Casa de Papel deden. Alleen zitten ze hier allebei in hetzelfde schuitje en moeten ze zien te overleven. Van meedogenloze ondervrager naar het andere eind van het spectrum ...

El Silencio del Pantano

Nog een Netflix-vehikel, maar dit keer zien we de ietwat vreemde, mysterieuze, maar dodelijk efficiënte Berlin (Pedro Alonso) terug. Het verhaal is gebaseerd op het boek van Juanjo Braulio, over een een journalist/schrijver van misdaadverhalen die zelf ook een duistere kant heeft. De man schrijft over corruptie en bloederige moorden in Valencia, maar realiteit en fictie beginnen door elkaar te lopen. Wat is echt? Wat niet?

Mirage

Dag professor! Geboren als Álvaro Morte, en bekend geworden door La Casa de Papel. Dat legde hem geen windeieren, want tegenwoordig is hij een veelgevraagd acteur. Je zou hem al gezien kunnen hebben in Mirage, waarin hij gestalt geeft aan een man die na het intrekken in een nieuw huis af te rekenen krijgt met bovennatuurlijke fenomenen. Spannend!

El árbol de la sangré

Terwijl het gros van de Casa de Papel-cast net bekend geworden is dankzij de reeks, had Úrsula Corberó al een bloeiende carrière voor de serie. Ze is wél nog een tikje bekender geworden. Je kon haar al kennen als Ruth in Física o química, maar misschien weet je haar prestatie in deze El árbol de la sangré ook wel te smaken?

Amor en polvo

Een pitbull, zo zou je de rol van Enrique Arce kunnen noemen. Als amokmaker/gijzelaar Arturo Roman doet hij er alles aan om de coup van de professor te laten mislukken. Cool personage, jazeker, en ook in de komedie Amor en Polvo weet hij ons te bekoren, maar dan op een iets innemender manier. Over liefde, leven en seksualiteit. Een beetje Almodovar, en veel lachen.

Ben jij intussen klaar voor het vijfde seizoen van La Casa de Papel? Lees er hier alles over!

Series

Bekijk alles
Top