Ons elftal van de week

Sport | Na zes speeldagen begint Westerlo stilletjesaan afstand te nemen in het klassement. De leider telt door het gelijkspel van Deinze al vier punten voorsprong op het achtervolgende peloton met Lierse Kempenzonen, Lommel en Deinze.

Lierse Kempenzonen is een stevige thuisreputatie aan het opbouwen. De Pallieters pakten vrijdag negen op negen op het Lisp. Lierse bezorgde Waasland-Beveren heel wat problemen en stapelde de kansen op. Toch was het een uur wachten op het eerste doelpunt. Van Acker opende de score met een schot van buiten de zestien en vijf minuten later verdubbelde Maes de score vanop de stip. Edmundsson maakte nog de aansluitingstreffer, maar de drie punten bleven in Lier.

In Brussel zullen ze blij zijn dat september er bijna op zit. RWDM verloor deze maand al zijn wedstrijden en staat door die nul op negen voorlaatste. De Brusselaars begonnen nochtans niet slecht aan hun thuiswedstrijd tegen Lommel. In de eerste minuten creëerde de thuisploeg heel wat gevaar, Danté kopte zelfs op de dwarsligger. Maar bij de eerste prik van Lommel was het meteen raak via een schot vanop zestien meter van Anello. Na twintig minuten stond het zelfs 0-2. Na een hoekschop van Lommel bleef de bal in de zestien hangen, een schoolvoorbeeld van een ‘flipperkastdoelpunt’. De pech van RWDM bleef duren want ook Nzuzi raakte het doelhout. Pas twintig minuten voor tijd lukte het dan wel, Ruyssen legde de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwamen de Brusselaars niet meer. Lommel deelt de tweede plaats met Lierse Kempenzonen en Deinze.

Deinze kwam al snel op voorsprong op bezoek bij Virton. Na acht minuten kwam de bal na een lange inworp bij De Belder die zijn derde van het seizoen binnen legde. Virton reageerde meteen met een goede kans voor Guillaume. Diezelfde Guillaume trapte net voor de rust ook nog eens een vrije trap op de lat. Virton bleef de hele wedstrijd gevaarlijk en werd daar twaalf minuten voor tijd ook voor beloond met een doelpunt van Anne. In de toegevoegde tijd danste Dansoko zich nog een weg naar winning goal voor Deinze maar hij miste. 1-1, en zo ziet Deinze de kloof met leider Westerlo stijgen.

Moeskroen wachtte na vijf wedstrijden nog steeds op zijn eerste overwinning, maar die kwam er ook tegen Westerlo niet. Nog voor het kwartier trapte Jordanov de 0-1 goed binnen. Foster liet net voor de rust de 0-2 liggen en ook doelman Mandanda voorkwam de dubbele voorsprong bij de rust. Moeskroen kon aanvallend geen vuist maken, maar met nog een half uur te spelen stond het plots gelijk. Het schot van Tainmont week af op Perdichizzi die met een eigen doelpunt de stand weer gelijk maakte. Moeskroen en Westerlo leken op weg naar een gelijkspel, maar in de toegevoegde tijd wist Gouré alsnog de drie punten te pakken voor Westerlo. De Kemphanen blijven op kop en hebben al vier punten voorsprong.