Nieuw in de cinemazalen: van Bond tot big

Cinemaliefhebbers krijgen deze week weer heel wat om hun tanden in te zetten, van de release van een van de meest verwachte actieprenten van het jaar over een unieke documentaire tot een ingetogen romantisch drama.

No Time to Die

We hebben er lang op moeten wachten, maar deze week verschijnt het volgende deel in de James Bond-saga eindelijk in de zalen. ‘No Time to Die’ is de laatste film waarvoor Daniel Craig in de huid van 007 kruipt, een rol die hij 15 jaar lang belichaamde. Deze film is zo langverwacht dat Kinepolis zelfs een middernachtvertoning organiseert in de nacht van 29 op 30 oktober. Om 0u07 kunnen de superfans erbij zijn voor de allereerste vertoning van ‘No Time to Die’ in ons land.
 
In deze film heeft Bond even een pauze ingelast om samen met Madeline Swann (Léa Seydoux) een rustig leventje te leiden. Maar dan dwingt een reddingsmissie hem om weer in actie te schieten.

Gunda

Deze documentaire zal niet voor iedereen zijn, maar het feit dat acteur Joaquin Phoenix en regisseur Paul Thomas Anderson al lieten verstaan grote fans te zijn, zou toch iets moeten betekenen. ‘Gunda’ is simpelweg het verhaal van een varken, genaamd Gunda, prachtig en zonder woorden gefilmd in zwart-wit. Gunda leeft op een boerderij in Noorwegen, waar ze twaalf biggen grootbrengt. Meer moet dat niet zijn.
 
De Russische documentairemaker Victor Kossakovsky werd wereldvermaard dankzij films als ‘Russia from my Window’ en ‘Aquarela’. Hij groeide op met een biggetje als beste vriend en heeft dus altijd al een voorliefde gehad voor de dieren. Hij zou al 25 jaar met het idee lopen voor een documentaire over het leven van een varken, maar het duurde tot nu vooraleer de film van de grond kwam en hij zijn ster vond.

Supernova

Sam (Colin Firth) en Tusker (Stanley Tucci) zijn al 20 jaar lang levenspartners. Ze reizen met een camper doorheen het idyllische Engelse Lake District, waar ze vrienden en familie bezoeken. Maar dit is niet zomaar een plezierreisje. Tusker worstelt steeds meer met dementie en dat weegt op zijn relatie met Sam. Tusker probeert nog een boek te schrijven voor zijn ziekte hem helemaal in de ban neemt terwijl Sam oefent voor zijn laatste pianoconcert.
 
Deze Britse romantische dramafilm kwam afgelopen zomer uit in Groot-Brittannië, waar die met lof onthaald werd. Het aangrijpende verhaal en de ijzersterke maar gevoelige acteerprestaties van Firth en Tucci werden de hemel in geprezen. Regisseur en scenarist van dienst is Harry Macqueen, die zelf ook regelmatig op de scène staat en in 2015 zijn regiedebuut maakte met het sterke ‘Hinterland’.

Films

Bekijk alles
Top