Blijft Frankfurt-doelman Kevin Trapp overeind tegen Bayern München?

Bundesliga |

Komende zondag stappen de voetbaltalenten van Bayern München op de bus richting Frankfurt. Daar zullen ze het opnemen tegen Eintracht in wat de achtste overwinning van het seizoen moet worden. Maar bij Frankfurt staat er een doelman in de goal die uit is op eerherstel, zijn naam is Kevin Trapp.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toegegeven, Eintracht Frankfurt zit dezer dagen in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van nieuwbakken coach Oliver Glasner speelde maar liefst vijf keer gelijk in de Bundesliga en verloor ook al een keer. Als klap op de vuurpijl komt de rekordmeister, Bayern München, langs op de zevende speeldag waardoor er door de supporters opnieuw gevreesd wordt voor puntenverlies.

Vorig jaar eindigde het seizoen nochtans mooi voor Frankfurt. De West-Duitsers eindigde dankzij hun vorige coach Adi Hütter op een knappe vierde plaats en kregen hiervoor een Europa League-ticket in de plaats. Daardoor kunnen ze dit jaar een bus inleggen naar de Bosuil waar elf spelers van Antwerp FC hen opwachten.

Een goed doordachte carrière

Niet enkel de vorige coach van Frankfurt mag een pluim op zijn hoed steken, want ook doelman Kevin Trapp heeft bijgedragen aan de successen. Trapp, die ondertussen 31 lentes telt, maakte in 2008 zijn debuut bij Kaiserslautern dat toen nog in de Bundesliga speelde. Omdat die club in 2012 degradeerde, koos Trapp eieren voor zijn geld en tekende hij bij Frankfurt, een club die wel nog in eerste klasse speelde. De goalie nam deze professionele beslissing omdat hij stiekem een groter doel voor ogen had: spelen voor de Duitse nationale ploeg.

Alles ging goed in Frankfurt totdat de limosine van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi in 2015 de parking van Frankfurt opreed. Hij was op zoek naar een zekere talentvolle doelman en iedereen weet wat dat betekent: Paris Saint-Germain had zijn zinnen gezet op Kevin Trapp. Al-Khelaifi kwam de doelman een lucratief PSG-contract onder de neus schuiven en dat was een projectiel waar geen arm- of beenveeg tegen bestand was. 

En zo geschiedde, Kevin Trapp, nam achteraan plaats in de wagen van Al-Khelaifi en verdween via de Duitse autobahn richting Parijs, richting de schittering van de Eiffeltoren. In de schaduw van dat monument ging Trap de strijd aan met zijn Italiaanse concullega Salvatore Sirigu. De twee doelmannen discussieerden niet over welke merken van voetbalschoenen de beste zijn, maar wel over wie onder de lat in het Parc de Princes mocht gaan staan. Dat deed het niveau van zijn kunsten enkel maar toenemen.

Het trauma van Barcelona

In 2017 kwam helaas een einde aan het Parijse sprookje van Kevin Trapp. Hij werd tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona in doel geposteerd maar wist niet dat hij die avond een wervelwind over zich heen zou krijgen. Barcelona had immers een nederlaag recht te zetten tegen PSG en walste over de Parijzenaars met 6-1. Trapp moest zich dus zes keer omdraaien en was die avond een schietschijf in plaats van een doelman.

Ondanks de vele schouderklopjes die Trapp kreeg, moest hij in 2018 toch plaats ruimen voor Areola, zijn doublure. Hij voelde de bui al hangen en stoof naar het kantoor van Al-Khelaifi met de vraag of hij terug mocht gaan naar Duitsland, naar zijn heimat, naar zijn vaderland. Al-Khelaifi stemde toe en Trapp werd met open armen ontvangen bij zijn vorige club, Frankfurt, om zijn wonden te likken.

In 2019 had de man wederom pech. Hij blesseerde zich ernstig aan de schouder waardoor hij zijn comebackplannen moest uitstellen. Vorig jaar stond Trapp opnieuw onder de lat bij Frankfurt en leek hij de smaak opnieuw te pakken te hebben. Hij redde dit seizoen al enkele heel belangrijke punten voor zijn moederclub en zal proberen tegen Bayern München hetzelfde te doen. De ervaring om dat te doen, heeft hij in ieder geval.

Kan Frankfurt rekordmeister Bayern München het vuur aan de schenen leggen? Ontdek het op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het Proximus All Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top