Zal de U19-ploeg van Club Brugge zijn goede start bevestigen tegen RB Leipzig?

Sport |
Op een zuchtje van de wedstrijd tussen Leipzig en Club Brugge op de tweede speeldag van de Champions League om 21 uur zal de U19-ploeg van Club Brugge het dinsdag rond 14 uur ook opnemen tegen hun Duitse tegenstanders in de UEFA Youth League.

Eerder deze maand deelden de Brugse U19-spelers de punten (2-2) in de openingswedstrijd van de competitie met PSG. Voor de jonge Belgen was dit een goede opener in groep A, waarin ook de jeugdploegen van Manchester City en RB Leipzig meedoen.

De U19-ploeg uit Leipzig was op een succes uit, nadat ze op de eerste speeldag werden afgestraft met een vernietigende 5-1 score tegen Manchester City. Hoewel de bezoeker na vier minuten al het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde, wisten de Engelsen maar liefst vijf goals te maken.

Maak plaats voor Romeo Vermant

In de wedstrijd tegen PSG boekten de Bruggelingen tweemaal een voorsprong, maar de Parijzenaars haalden hen telkens terug in. Eerst via Ibe Hautekiet die gelijk maakte na de opener van Djeidi Gassama. PSG dacht dat de wedstrijd beklonken was in hun voordeel na een owngoal van Lynnt Audoor in de 79ste minuut. De redding kwam van Romeo Vermant, die twee minuten voor tijd een punt voor Club Brugge scoorde.

Vermant is een klinkende naam in het Venetië van het Noorden. Voetbalkenners weten dat Romeo de zoon is van Sven Vermant, de voormalige Club-middenvelder die 11 seizoenen in Brugse tenue doorbracht en zijn beste beentje voorzette voor twee Belgische kampioenstitels in 1996 en 1998. De zoon heeft dus alles in huis om ooit te slagen in Brugge, net zoals zijn vader! Misschien kan het palmares van de vader zijn zoon en zijn collega's inspireren in Leipzig?

Volg de wedstrijden van Club Brugge U19 in de UEFA Youth League het hele seizoen door, inclusief de wedstrijd van dinsdag in Leipzig vanaf 13u55, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!