België en Frankrijk spoelen het teleurstellende EK door in de Final Four

UEFA Nations League |

Stop de persen! Want de laatste vier wedstrijden van het tweede seizoen van de Nations League worden weldra afgewerkt. Daarin zullen Italië, Spanje, Frankrijk en België proberen om titelverdediger Portugal op te volgen. Die laatste twee landen hebben nog iets recht te zetten na het, voor hen, teleurstellende EK.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Toen door de UEFA werd bekendgemaakt dat België en Frankrijk het op 7 oktober tegen elkaar zouden opnemen in de Final Four, weerklonken er vreugdekreten vanop de Louizalaan in Brussel tot op de Champs-Élysées in Parijs. Beide voetballanden behoren immers tot de beste ploegen ter wereld en staan garant voor een geweldige partij voetbal.

Het is net daarop dat iedereen drie jaar heeft gewacht. Want herinnert u zich nog de partij van België tegen Frankrijk op het WK 2018 in Rusland? Die wedstrijd ging de hele wereld rond en betekende ook de uitschakeling van de Rode Duivels op het toernooi. Drie jaar later, deze zomer, werd het Europees kampioenschap afgewerkt maar daarin konden beide landen niet schitteren.

Op naar het volgende WK dan maar,  maar om dat toernooi goed aan te vangen moet het vertrouwen hersteld worden door te winnen van een reusachtig voetballand. In België denkt bondscoach Roberto Martinez daarbij aan Frankrijk, in Frankrijk denkt men aan België: het kleine speldenkopje op de Europese landkaart.

België in topvorm

En dat is niet toevallig: België won tot nu toe al zijn kwalificatiewedstrijden voor het volgende wereldkampioenschap in Qatar en lijkt na het EK opnieuw op een constant niveau te presteren zoals een wereldploeg betaamt. Frankrijk, daarentegen, worstelt met zichzelf en Kylian Mbappé. Les Blues speelden gelijk tegen Oekraïne en Bosnië (1-1) en ontsnapte aan een derde gelijkspel tegen Finland door niemand minder dan Antoine Griezmann, het godenkind dat aan de Spaanse bergen woont.

Zijn collega, de al eerder vermeldde Mbappé, krijgt heel wat kritiek over zich heen. In Parijs lijkt de man wel in groep te kunnen functioneren, maar bij zijn vriendjes van de nationale ploeg zou het wonderkind nog te veel aan zichzelf denken en dat kan volgens de Fransen niet op het allerhoogste niveau.

Op volle sterkte?

Maar ook in België wordt er in de haren gekrabd. Want wat met de oude garde? Zien we ooit nog de oude Eden Hazard terug? En was die laatste wedstrijd van Kevin De Bruyne op het EK die ene wedstrijd te veel? Tijdens de laatste interland ontbraken De Bruyne, Mignolet, Vertonghen, Thorgan Hazard en Meunier bovendien uit de selectie...

Gelukkig is er volgens bondscoach Roberto Martinez geen vuiltje aan de lucht. Iedereen zal normaal gezien op de afspraak zijn op 6 oktober, tenzij er nog lijken uit de kast vallen. Dit wil zeggen dat België met zijn beste elftal het eindelijk kan opnemen tegen een topland en dat is volgens vriend en vijand een ideale voorbereiding voor een nakend wereldkampioenschap!

Bekijk België - Frankrijk op 6 oktober op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top