Vergeet Gent of Kortrijk. Lawrence Visser mag dinsdag het vliegtuig opstappen om richting Spanje te vliegen. Daar zal hij voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd te fluiten in de UEFA Champions League. Toegegeven, het is geen hoogrisicopartij maar Visser is best maar bij de pinken. 

Voor het eerst sinds Frank De Bleeckere in 2011 fluit een Belg nog eens een wedstrijd op het kampioenenbal, ook wel de Champions League genoemd. Lawrence Visser mag aanstaande dinsdag immers de wedstrijd Real Madrid - FC Sheriff in goede banen leiden en dat voor de eerste keer in zijn carrière.

In 2014 was Visser de jongste scheidsrechter (25) die ooit in de Jupiler Pro League een wedstrijd floot. Die wedstrijd speelde zich af tussen KV Oostende en KV Mechelen. Daarin trok Oostende aan het langste eind (2-0) en trok Visser vier gele kaarten.

In plaats van Serge Gumienny

Visser staan niet bekend als een kaartentrekker, toch heeft de man een record op zijn naam staan dat iets anders doet vermoeden. Want in 2016 trok Lawrence Visser na amper 22 seconden een gele kaart en dat voor Ibrahima Seck die een overtreding beging. De gele kaart is tot de dag van vandaag nog steeds de snelst getrokken kaart uit de Jupiler Pro League, sinds men dat in 2000 is beginnen bijhouden.

Na drie jaar gerijpt te hebben in de Belgische eerste klasse, duidde de FIFA Visser aan om in plaats van Serge Gumienny op de Belgische plaats op de lijst van FIFA-scheidsrechters in te nemen. Het vertrouwen was groot en nu beloont de UEFA de prestaties van Visser door hem de wedstrijd tussen Real Madrid en het Moldavische FC Sheriff te laten begeleiden.

Tijdens de wedstrijd krijgt Visser hulp van zijn assistenten, Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen en Bram Van Driessche (vierde official). Die hulp zal hij vast en zeker kunnen gebruiken om de eventuele fouten op Eden Hazard en Thibaut Courtois te fluiten.

Courtois, de verlosser

Real staat momenteel op kop in La Liga en won zijn eerste partij op het kampioenenbal met een zuinige 1-0 tegen Inter Milaan. Afgelopen weekend liep het echter stroef: Real raakte niet voorbij Villarreal (0-0) en moest zelfs nog rekenen op een uitstekende Courtois om geen puntenverlies te lijden. Eden Hazard mocht een kwartiertje opdraven en kon de overwinning ook niet forceren.

Datzelfde scenario voltrok zich twee weken geleden ook in de Champions League tegen Inter Milaan. Het was dankzij een uitmuntende Thibaut Courtois dat Real de nul kon houden en dankzij Rodrigo dat de Koninklijke drie punten mee kon graaien vanuit Milaan.

Als Real tegen FC Sheriff dezelfde intensiteit aan de dag legt, of beter gezegd het gebrek daaraan, maakt de Moldavische landskampioen een waterkansje om de Galacticos van hun troon de duwen. Het wordt dus afwachten of Thibaut Courtois en Lawrence Visser een hoofdrol moeten vertolken in Madrid.

Het programma van speeldag 2 op dinsdag 28 september in de Champions League:

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.


Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!