Wereldwijd hebben sterren zaterdag opgetreden op verschillende plaatsen om mensen bewust te maken van de klimaatverandering, de vaccinatieongelijkheid en hongersnood. Zo trad Elton John op in Parijs en Billie Eilish in New York. Ook prins Harry en zijn vrouw Meghan Markel betraden het podium. De optredens, die te volgen waren via YouTube, waren een initiatief van de ngo Global Citizen.
De 74-jarige Sir Elton pleitte ervoor om "niemand achter te laten" in deze tijd van gezondheidscrisis en riep op tot "billijke toegang" tot vaccins over de hele wereld. Hij trad op voor bijna 20.000 mensen in Parijs die gratis tickets kregen door aan Global Citizen te beloven de boodschappen van de ngo te verspreiden op sociale media.

Na Parijs nam New York het over met Billie Eilish, Coldplay, Jennifer Lopez en Lizzo. Prins Harry en zijn vrouw Meghan betraden ook het podium in Central Park en riepen op tot toegang tot vaccins als een "fundamenteel mensenrecht". "Mijn vrouw en ik zijn van mening dat de manier waarop je geboren bent niet bepalend mag zijn voor je overlevingskansen", zei de hertog van Sussex.

Na het concert in New York ging de show verder in Los Angeles, met onder meer 5 Seconds of Summer, Stevie Wonder, Demi Lovato en ONEREPUBLIC.