De Franse pop-, rock- en newwaveband Indochine heeft zaterdagavond 6.000 fans op de Grote Markt in Brussel verblijd met een gratis concert om hun 40-jarig bestaan te vieren. Het optreden maakte ook deel uit van de festiviteiten rond de 50ste verjaardag van de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Franse gemeenschap.
Het gratis concert van Indochine was al na 30 minuten uitverkocht. De fans die toch een ticket konden bemachtigen kregen zaterdagavond waar voor hun geld. In het prachtige decor van de Grote Markt gaven de Franse rockers een sfeervol verjaardagsconcert.

"De sfeer was ongelooflijk", zegt Marina Bresciani, woordvoerster van organisator Brussels Major Events. "Het was een divers publiek met drie generaties van jong en oud, die samen op de Grote Markt stonden."

Het concert was een schot in de roos en de afsluiter van het programma van de viering van de 50ste verjaardag van de Fédération Wallonie-Bruxelles. Op vrijdag 24 september waren er ook al een reeks concerten op de Grote Markt.

Wie het concert wilde bijwonen moest een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen, maar dat is allemaal probleemloos verlopen, meldt de organisatie.