Paul Onuachu legt in zijn eentje Seraing over de knie

Sport |

Dit weekend werd de negende speeldag van de Jupiler Pro League afgewerkt. Daags na deze hoogmis kiest Proximus Pickx de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend. Alsjeblieft!

Man van het weekend: Paul Onuachu

In Seraing mag je dezer dagen een naam zeker niet uitspreken en dat is die van Paul Onuachu. De spits van Genk scoorde dit weekend maar liefst drie doelpunten tegen de Luikse ploeg waaronder ook een penalty. De doelpunten vonden plaats in de 42e minuut, de 44e minuut en 49e minuut. Nochtans leek het zondag niet de avond van Onuachu te worden. De bonkige spits miste op het halfuur ook al een penalty, maar daar trok hij hem blijkbaar niets van aan...

Doelpunt van het weekend: Rocco Reitz

Neen, Rocco Reitz scoorde dit weekend niet het mooiste doelpunt uit zijn carrière maar misschien wel het belangrijkste voor STVV dit seizoen. Hij deed dan in de 89e minuut terwijl het 1-1 stond tegen Standard. Een simpele tik van de Duitser was toen genoeg om Standard-doelman Bodart te verschalken en de drie punten mee te graaien uit Luik. Op Standard heerst er een lichte crisissfeer naar aanleiding van de nederlaag en het doelpunt.

Nummer van het weekend: 1

Beerschot telt één punt uit negen wedstrijden en staat daarom op de laatste plaats. Dit weekend gingen de Kielse Ratten opnieuw de boot in en dat tegen AS Eupen (0-3). Het viel op dat maar liefst twee Beerschot-spelers tegen een rode kaart aanliepen, hierdoor moest Eupen niet eens het gaspedaal indrukken om goaltjes te prikken. Hopelijk kan de nieuwe trainer van Beerschot het tij alsnog doen keren.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx + Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!