Waasland-Beveren is grillig aan haar eerste seizoen in 1B begonnen. De club kon nog niet echt overtuigen en liet vooral defensief al wel wat steken vallen. Deels door blessureleed, maar ook door een gebrek aan kwaliteit. Tweevoudig '1B-linksachter van het seizoen' Derrick Tshimanga zou voor wat extra mogelijkheden kunnen zorgen.
De inmiddels 32-jarige Tshimanga was de voorbije vier seizoenen actief bij OH Leuven, maar zit sinds deze zomer zonder club. In zijn Leuvense periode speelde de eenmalige Rode Duivel meer dan 70 wedstrijden in 1B en werd zowel in 2018-2019 als in 2019-2020 verkozen tot 'beste linksachter van 1B'. 

Na de promotie naar 1A verdween Tshimanga van het voorplan nadat hij in de eerste match van het seizoen een adductorenletsel opliep en weken 'out' was. Na zijn revalidatie kwam de linksachter nog aan tien wedstrijden (waarvan vijf in de basis) en na het seizoen werd hij bedankt voor bewezen diensten.

Tshimanga was vrijdag al aanwezig voor de wedstrijd van Waasland-Beveren bij Lierse Kempenzonen. De ervaren verdediger mocht maandag alvast ook opdraven in een oefenpot die de Waaslanders speelden tegen de invallers van AA Gent.