Julian Alaphilippe veroverde zondag op het WK wielrennen in België zijn tweede opeenvolgende wereldtitel op de weg. De 29-jarige Fransman maakte net voor het ingaan van de laatste ronde het verschil en reed na 268,30 kilometer tussen Antwerpen en Leuven solo over de meet. "Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor", reageerde Alaphilippe. "Dit is opnieuw een droom die uitkomt."
"Ik voel heel veel emoties", vertelde Alaphilippe meteen na de meet in het flashinterview. "Dit is uiteraard het best mogelijke resultaat. We zaten goed vooraan, met ook nog Florian (Sénéchal) en Valentin (Madouas). Ik had deze nieuwe wereldtitel niet verwacht. We hebben een geweldig team."

"Tijdens de finale dacht ik aan mijn zoontje", vervolgde de Fransman, die tijdens zijn solo in het slot geen krimp gaf. "Ik had echt goede benen. Er stonden wel veel Belgische supporters langs de kant die me onaardige dingen toeriepen, omdat ze hoopten op Wout van Aert. Daf gaf me alleen maar meer kracht."

Alaphilippe volgt op de erelijst zichzelf op, na zijn triomf vorig jaar in Imola. Wout Van Aert eindigde toen als tweede.