Manchester United trok begin deze zomer de buidel open om een topspeler terug naar Engeland te halen. Neen, we hebben het niet over Cristiano Ronaldo die, toegegeven, wel in hetzelfde plaatje past. We verwijzen naar Jadon Sancho: de vleugelspits waar United maar liefst 85 miljoen euro voor neertelde maar die nog niet kon renderen.

 

De 21-jarige Jadon Sancho is geen onbekende over het Kanaal. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière bij Watford FC en maakte in 2015 de overstap naar Manchester City. Bij The Citizens lukte het de rechtspoot niet om deuk in pakje boter trappen en dus trok hij na twee jaar naar Borussia Dortmund waar hij van toenmalig trainer Tuchel wel kansen kreeg.

Sancho had het in West-Duitsland erg naar zijn zin. Hij speelde er vier seizoenen lang en werkte in die periode 130 wedstrijden af. Bovendien lukte het hem om 50 doelpunten te scoren voor Dortmund. Deze cijfers deden de bonzen van Manchester United verbaasd opkijken want op vier jaar tijd had Sancho een ongelooflijke progressie doorgemaakt en hij is nog piepjong. ‘Waar zou dat kunnen eindigen?’

‘Het liefst bij Manchester United’, moeten ze hebben gedacht. Vervolgens trok het management hun portemonnee open en gaven ze 85 miljoen euro uit om Sancho naar Old Trafford te transferen alsof het een levensnoodzakelijke ingreep betrof. Enkele weken later meldde ook ene Cristiano Ronaldo zich bij Man U en plots hadden The Reds twee nieuwe sterspelers. Goed nieuws zou je denken, alleen kon Sancho zijn prijskaartje nog niet rechtvaardigen.

Nog niet beslissend

Dat komt omdat Man U-trainer Ole Gunnar Solskjaer nog niet weet waar hij Sancho moet posteren. Als hij de jonge dribbelkont op links speelt, kan Shaw minder vaak oprukken. Speelt hij op rechts, dan wordt Wan-Bissaka gehinderd in zijn spel.  Bovendien blinkt de jonge Sancho nog niet uit in efficiëntie. Volgens voormalig ManU-speler Paul Inci zoekt Sancho te vaak en te graag de dribbel op. “Hij probeert altijd twee, drie of vier spelers te verschalken en is niet effectief”, klinkt het. Dat vertaalt zich ook in de cijfers.

Of beter het gebrek daaraan, want Sango heeft in zeven gespeelde wedstrijden nog geen doelpunten gemaakt en geen assists gegeven. Hij heeft zelfs nog geen enkele wedstrijd uitgespeeld en begon drie keer op de bank. Alles bij elkaar opgeteld staat de teller van Sancho op amper 200 minuten speeltijd, dat zijn ongeveer twee wedstrijden. 

Tegen Villarreal krijgt Sancho naar verluidt een nieuwe kans. Als hij tijdens de Champions League zijn oude niveau opnieuw weet te behalen, volgen er vast en zeker doelpunten en/of assists. 

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!