Met deze songs overtuigden Kato, Celeste en Laura de jury’s van ‘K2 zoekt K3’

Elke week gaan Ingeborg, Natalia, Gordon en Samantha op zoek naar de nieuwe K3-zanger of -zangeres. Ze worden hiervoor bijgestaan door de publieksjury die lijkt alsmaar strenger te worden. Gelukkig waren er deze week weer drie kandidaten die met hun songkeuze, présence en persoonlijkheid konden toetreden tot de laatste tien kanshebbers van ‘K2 zoekt K3’.

 

Tijdens de tweede aflevering van ‘K2 zoekt K3’ passeerden weer dertien kandidaten de revue. Ieder van hen wil het open K3-plekje van Klaasje opvullen en maar om dit te bereiken moeten ze maar liefst drie jurypanels overtuigen en de liveshows halen. Het eerste panel bestaat uit Gordon en Ingeborg. Zij keuren de kandidaten op looks en podiumprésence. 

Het tweede panel spitst de oren en gaat na of er genoeg zangkwaliteit aanwezig is om tot K3 toe te treden. Deze lastige opdracht wordt tot een goed einde gebracht door Natalia en Samantha. Vervolgens geeft het publiek haar eigen mening en dan pas weten we wie plaats mag nemen op één van de tien Golden Seats. Na twee afleveringen kunnen we stellen dat het niveau hoog ligt en de songkeuze er wel degelijk toe doet. Deze kandidaten wisten dat en konden een plaatsje bemachtigen in één van de tien Golden Seats.

 

Kato (24) - 'Oya Lélé'

De Antwerpse Kato koos om ‘Oya Lélé’ te zingen en dat was een goede keuze. Met haar overtuigende danspasjes, vrolijke uitstraling en klinkklare stemgeluid overtuigde ze in geen tijd het publiek dat vrolijk aan het klappen sloeg. Niet veel later volgde de kijkbox en de luisterbox waarin Natalia en Samantha hoorden dat het wel degelijk goed zat. “Ik wil het zien”, gebaarde Samantha naar een terughoudende Natalia die enkele seconden later moest toegeven dat ook zij dit feestje niet wou missen. 

Als kers op de taart kreeg Kato iedereen in de studio aan het dansen, inclusief Gordon en Ingeborg die eindelijk de benen konden losgooien. Kato kreeg van het publiek maar liefst 374 sterren. Hierdoor belandde ze op de tweede Golden Seat en moest de allerlaatste in de voorlopige top tien, Meryl, plaats maken.

 

Celeste (20) - ‘Bubbel’

Het duurde amper twee seconden voordat jurylid Gordon in de smiezen had dat de Nederlandse Celeste perfect in het K3-plaatje zou passen. “We doen het gewoon”, gebaarde hij naar Ingeborg toen hij zangeres nog maar net had gezien, waarop hij zonder verpinken de knop indrukte. Ingeborg keek Gordon dan wel verbouwereerd aan, toch moest ook zij toegeven dat haar lieve jeugdige uitstraling van Celeste een schoolvoorbeeld is van hoe een K3-meisje voor de dag moest komen. Toen de zangeres ook haar stembereik liet horen door het prachtige nummer ‘Bubbel’ te zingen, werden ook Natalia en Samantha enthousiast. “Ze is goed”, knikte Samantha terwijl Ingeborg en Gordon kippenvel kregen op de armen. 

De uitstraling en de zangkwaliteiten konden ook de publieksjury bekoren: Celeste kreeg 413 sterren en belandde daarom op de derde plaats. Hierdoor viel Laura af, die enkele minuten daarvoor een zeer goede indruk had gemaakt.

 

Laura (19) - ‘Verliefd’

De 19-jarige Laura uit Oostende charmeerde de jury en het publiek met haar lieve en schattige uitstraling. Eerst greep Ingeborg naar de knop nadat ze door Laura in de openingsminuten diep in de ogen werd gekeken, vervolgens drukte Natalia op de knop maar dat gebeurde pas op het laatste moment. “Ik twijfelde en dat wil zeggen dat je toch moet drukken”, klonk het. Ingeborg en Gordon bleven wel ontgoocheld achter, ze hoorden immers niet hoe Laura het nummer ‘Verliefd’ zong en gaven het slotoordeel uit handen, aan het publiek.

Die publieksjury oordeelde dat de kwetsbare stem van Laura een plaatsje verdiende bij de top tien. Laura kreeg immers 377 sterren en dat waren er meer dan Eline die 375 sterren die afviel. Helaas voor Laura, en Ingeborg, verscheen later in de aflevering de Nederlandse Celeste ten tonele die een dijk van een prestatie had neergezet. Hierdoor viel Laura alsnog af, maar bleven we met z’n allen wel verliefd en verweesd achter.

Bekijk ‘K2 zoekt K3’ op elke zaterdag om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Top