Na andermaal 3-1 winst in de foursomes en een 2-2 gelijkspel in de fourballs heeft het Amerikaanse team een 11-5 voorsprong bij elkaar gegolfd in de Ryder Cup, die wordt betwist op de Whistling Straits golfbaan in het Amerikaanse Sheboygan.
In de eerste van de vier foursomes nam het Amerikaanse duo Brooks Koepka en Daniel Berger meteen een voorsprong van drie punten, maar andermaal was het Spaanse duo Jon Rahm en Sergio Garcia een maatje te sterk. Zo wonnen ze vervolgens acht van de resterende vijftien holes. 

De andere drie foursomes werden gewonnen door de Amerikanen. Meteen stond het 9-3 in het voordeel van de Verenigde Staten. 

In de laatste vier foulballs werden de punten gedeeld. Garcia en Rahm waren opnieuw goed voor een punt. Met 2&1 winst moest het Amerikaanse duo Brooks Koepka en Jordan Spieth het onderspit delven. Ook de Ier Shane Lowry en de Engelsman Tyrrell Hatton zorgden voor een Europees punt. 

Met een 11-5 voorsprong en nog twaalf enkelwedstrijden voor de boeg heeft het Amerikaanse team genoeg aan drie overwinningen en een gelijkspel voor Ryder Cup-winst. Het Europese team moet al rekenen op een mirakel en negen van de twaalf wedstrijden winnen om de Ryder Cup opnieuw naar Europa mee te brengen.