RWDM is er zaterdagavond opnieuw niet in geslaagd om 'zwart beest' Lommel SK te verschalken. De Brusselaars hadden nochtans een enorm overwicht in kansen en balbezit, maar werden toch koud gepakt door een klinisch Lommel.
Na de 0 op 12 van vorig seizoen wilde RWDM de Limburgse bezoekers dit keer wél eens punten afhandlg maken. Ze hielden Lommel 90 minuten lang in een verstikkende wurggreep, maar moesten toch verweesd het veld af met een 1-2 nederlaag.

Wie de match gezien had, kon maar moeilijk geloven dat Lommel als overwinnaar naar de kleedkamers mocht en ook de statistieken na de match toonden een gigantisch overwicht voor RWDM. Zo hadden de Brusselaars maar liefst 71,2% balbezit (tegenover 28,8% voor Lommel). En dat balbezit werd ook vlot omgezet in doelpogingen. RWDM trapte 19x naar doel (tegenover 7x voor Lommel), maar mikte wel slechts twee ballen binnen het kader (tegenover vijf voor Lommel). Drie pogingen belandden wel op het doelhout. De thuisploeg kreeg ook nog eens 11 hoekschoppen (tegenover twee voor Lommel), maar kon dus uiteindelijk wel maar één keer scoren (tegenover twee voor Lommel).

De voetballogica zegt echter al sinds mensenheugenis dat enkel die laatste statistiek de doorslag geeft. Opnieuw geen punten dus voor RWDM terwijl Lommel de onderste regionen achter zich laat door een zes op zes in de laatste twee duels.