Op de negende speeldag van de Jupiler Pro League heeft Sint-Truiden zaterdag met 1-2 gewonnen bij Standard. De Luikenaars en de Limburgers delen zo de achtste plaats met 13/27. Het is voor Standard de tweede thuisnederlaag op rij en voor STVV de derde uitzege na elkaar.
In een flauwe eerste helft, waarin zo goed als niets te beleven viel, zat het venijn in de staart. Selim Amallah tikte de bal op vrije trap opzij naar Nicolas Gavory, die met een streep STVV-goalie Daniel Schmidt op het verkeerde been zette en daarmee de 1-0 liet optekenen in de 45e minuut.
Na de onderbreking legde Mory Konate (53.) Sclessin het zwijgen op met de gelijkmaker. De Kanaries roken plots bloed: Yuma Suzuki kon niet voldoende afdrukken en in de rebound voorkwam Arnaud Bodart de Truiense voorsprong met een knappe ingreep op Rocco Reitz. De wedstrijd kabbelde naar het einde, tot diezelfde Reitz (89.) de Kanaries de driepunter schonk.
Eerder op de dag verloor hekkensluiter Beerschot kansloos van Eupen met 0-3. Het was de achtste nederlaag in negen competitiematchen, de eerste onder nieuwe trainer Javier Torrente, voor de Ratten, die nog voor rust met 9 vielen na twee rechtstreekse rode kaarten. Zulte Waregem hield dan weer een punt thuis in het West-Vlaamse burenduel met Kortrijk, nadat het in een dol slot een dubbele achterstand ophaalde (2-2). Vrijdag al bleef leider Club Brugge steken op 1-1 tegen OH Leuven.
Zondag zijn er nog vijf partijen in de hoogste Belgische voetbalafdeling. Union en Antwerp trappen de voetbalzondag af in het Dudenpark (13u30), Cercle Brugge gaat op bezoek bij AA Gent (16u), Oostende ontvangt Anderlecht (18u30) en Charleroi-Mechelen en Genk-Seraing zijn de laatste ontmoetingen van de speeldag (21u00).