Op de negende speeldag van de Jupiler Pro League heeft rode lantaarn Beerschot zaterdag zijn achtste nederlaag van het seizoen geleden, de eerste onder nieuwe hoofdcoach Javier Torrente. Tegen Eupen moeste de Ratten met 0-3 voor de bijl.
Voor eigen volk pakte Beerschot twee rode kaarten en moest het logischerwijs zijn meerdere erkennen in de opponent uit de Oostkantons. De Panda's komen zo tot op een punt van competitieleider Club Brugge, terwijl de Ratten troosteloos laatste blijven met een puntje.
De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Verdediger Jan Van den Bergh mocht na amper vijf minuten al inrukken van scheidsrechter Nathan Verboomen nadat hij de doorgebroken Isaac Nuhu foutief afstopte. 
Lang duurde het niet voor de bezoekers het numeriek overwicht uitbuitten: Andreas Beck (9.) verschalkte Mike Vanhamel met een knappe achterwaartse kopbal, op vrijschop van Stef Peeters. Beerschot wist de schade voor rust verder te beperken, maar dat ging wel gepaard met de nodige kaarten. Op vijf minuten van de onderbreking ontsnapte Nuhu opnieuw aan de aandacht van de Kielse defensie en werd hij zonder bal in de buurt neergemaaid door Thibault de Smet, met een tweede rechtstreekse rode kaart tot gevolg.
In de tweede helft kregen de toeschouwers een pot eenrichtingsvoetbal te zien. Edo Kayembe (62.) haalde met een lage schuiver het laatste sprankeltje spanning uit de partij en Smail Prevljak (88.) pikte ook nog zijn doelpuntje mee. Beerschot beëindigde de match zelfs met 8 nadat Pierre Bourdin zich misselijk begon te voelen toen alle wissels al opgebruikt waren.
Later op de dag vechten Zulte Waregem en Kortrijk een derby uit aan de Gaverbeek (18u30) en trekt STVV naar Standard (20u45). Vrijdagavond al verspeelde competitieleider Club Brugge op Jan Breydel punten tegen OH Leuven (1-1). Clinton Mata kon pas in het slotkwartier een goal van Cenk Ozkacar in blessuretijd van de eerste helft ongedaan maken.