Zijn de uren van Divock Origi bij Liverpool geteld?

Premier League | De seizoenen volgen elkaar op, terwijl het nieuwe amper te onderscheiden is van het oude: het is de grijze realiteit van Divock Origi, die zijn bankzittersstatuut maar niet lijkt te ontgroeien bij Liverpool. Maar dit seizoen kan weleens zijn laatste worden, nu zijn contracteinde met rasse schreden nadert. Kan een andere club voor de doorstart zorgen?

Door Proximus

Deel dit nieuws

De revelatie op het WK 2014 in Brazilië, Divock Origi, heeft nog steeds geen titularisplaats afgedwongen bij Liverpool, dat hem meteen inlijfde na zijn exploten op het WK – zoals zijn belangrijk doelpunt tegen Rusland. Het daaropvolgende seizoen werd hij uitgeleend aan Lille. De Oostendenaar belandt op zijn twintigste in de Premier League en maakt een veelbelovende start met vijf rozen in zestien matchen.
 
Maar blessureleed gooide roet in het eten. Origi werd uitgeleend aan Wolfsburg, waar hij zijn aantal speelminuten opkrikte. Zijn doelpuntenaantal volgde niet. Hij keerde terug naar Liverpool, waar hij laag in de pikorde staat, na Salah, Firmino en Mané. En nochtans veroverde de 27-jarige speler de harten van de supporters. 
 
Een clubheld
 
Bij zijn terugkeer in de Premier League vergaarde hij zijn eerste speelminuten op 2 december 2018 in de derby tegen Everton. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, wanneer Origi een fout van Jordan Pickford afstraft en Anfield ontploft. Zijn doelpunt leverde hem meer speelminuten op in de loop van het seizoen, waarin hij regelmatig als joker werd ingezet. Zo werd hij ook de redder in nood tegen Newcastle, toen hij de club op titelkoers hield.
 
Origi zou ook op het Europese toneel furore maken, meer bepaald op 7 mei 2019, tijdens de terugmatch in de halve finale van de Champions League op het veld van FC Barcelona. Na een 3-0 nederlaag in de heenmatch realiseren de troepen van Jurgen Klopp het onmogelijke door zich met een 4-0 zege alsnog te kwalificeren, waaronder een tweeklapper van de Belg. In de finale tegen Tottenham zou onze landgenoot eveneens de netten doen trillen. Een bijzondere prestatie, want hij is daarmee de eerste speler die een efficiëntie van 100% laat optekenen in het kampioenenbal: drie schoten, drie goals. 
 
Lot onzeker
 
Vorig jaar beleefde Origi een rampseizoen, met slechts één doelpunt in negen competitiematchen. De aanvaller leek op weg naar de uitgang, maar bleef ook na de zomer bij Liverpool. Hij dook verrassend op in de openingsmatch van de Champions League, waar hij aan de aftrap stond tegen AC Milan.
 
Hij legde een puike prestatie op de mat en bewees daarmee dat hij nog steeds van waarde kan zijn voor de club. Voor Jurgen Klopp heeft onze landgenoot alles in huis om een echte legende te worden voor The Reds. “Over tien jaar, als we terugblikken, zal hij te boek staan als een Liverpool-legende. Maar hij is te jong om nu al als een legende beschouwd te worden. Om 100% eerlijk te zijn dacht ik dat hij deze zomer misschien al weg zou zijn, maar het voetbal is een gekke wereld. En natuurlijk zijn de mensen vergeten hoe goed hij is.”
 
In de League Cup scoorde Origi en leverde hij een assist af tegen Norwich. Kan onze landgenoot dit weekend opnieuw schitteren tegen Manchester City, en zo kansen op een verlengd verblijf in Liverpool vergroten?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top