"Iedereen weet dat Wout van Aert in de vorm van zijn leven zit, maar er zijn nog kandidaten voor de wereldtitel. We gaan ons niet alleen maar op Van Aert en de Belgen focussen", blikte titelverdediger Julian Alaphilippe vrijdag vooruit op het WK wielrennen.
"We gaan voor herhaling van vorig jaar, maar op een heel ander parcours. De twee WK's zijn niet te vergelijken. Op een lastig parcours verwacht ik een loodzware koers. Altijd op de juiste plaats zitten, gaat ook veel energie kosten. Je zal de hele dag erg geconcentreerd moeten zijn en in de finale wordt dat moeilijk."
"Zelf zullen we zeker niet afwachtend rijden. We willen offensief rijden, mee de koers maken, maar we zullen niet de enigen zijn. Daarbij ligt niet alle druk op mijn schouders. We hebben een sterk collectief en gaan voor een goed resulaat voor om het even welke Fransman."
"Die wereldtitel heeft wel wat veranderd. Afgelopen jaar was het voor mij anders koersen. Met die regenboogtrui om je schouders, word je meer geviseerd. Dat is niet altijd evident, maar spijt heb ik uiteraard niet. Ik wil hem gerust nog een jaartje dragen."