Artiest van de week: de rockrevolutie van Run Sofa

Muziek | Deze week richten we onze spotlights op Run Sofa, een Waalse rockband die graag jongleert met hip hop en punk. Een underground-attitude die wonderwel vlot de oren binnen glijdt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Run Sofa zag het levenslicht in 2015, toen de band de EP ‘Shenanigans’ uitbracht. Een waanzinnig werkstukje dat je meevoert naar een beeldrijk universum vol vampieren, cowboys en ander gespuis. Het klanktapijt dat daaronder ligt is een lappendeken van melancholie, hoop en zorgeloze DIY-attitude.

Enkele jaren later, in 2018, volgde dan een eerste volledig album: ‘Say’. Met daarop de single ‘Dissin’ en een bijhorende videoclip die integraal opgenomen werd in Charleroi, de hometown van de twee neven. Hun roots resoneert duidelijk in hun muziek, zowel in de obscure teksten als in hun hang naar de alternatieve, meer verdoken cultuurscene die zo eigen is aan het Zwarte Land.Run Sofa laat zich niet vastpinnen op één genre, ze gebruiken invloeden uit de punk, hip hop, psychrock… en versmelten dat tot een eigenzinnige sound. Eentje waarin dissonantie zijn plek heeft. Het straffe is dat het muzikale duo er toch in slaagt om daar een vlot verteerbaar geheel van te maken. Zoals ook hun in 2019 verschenen EP ‘The Joy of Missing Out’ bewijst. Opzwepende baslijnen en zalvende melodieën lossen elkaar af. Creatief en experimenteel, dat is de richting die Run Sofa koppig (én terecht) blijft bewandelen, ook op hun deze herfst te verschijnen tweede full album ‘Face It’. Voer voor fans van Sleaford Mods, een belangrijke inspiratiebron voor de twee Carolo's.

Run Sofa staat op 29 en 30 oktober in de Botanique. Tickets en info vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top