Artiest van de week: de derde van bluesrockers Boogie Beasts

Muziek | In onze rubriek “Artiest van de week” valt onze blik deze week op vier Belgische muzikanten die een geheel eigen en zeer opzewepend geluid creëerden. De lokale bluesrockers van Boogie Beasts hebben net hun derde studio-album uitgebracht, dus het is tijd om hen eens in de spotlights te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De band werd gevormd in 2011 toen twee Vlaamse en twee Waalse muzikanten samen kwamen. Jan Jaspers, Patrick Louis, Fabian Bennardo en Gert Servaes bestormden snel de cafés en clubs en verdiepten zich in de bluesrockstijl. Het viertal reisde langs de kleinere muziektempels in België, Nederland en Duitsland, op zoek naar een eigen geluid, en schopten het tot opwarmers van groepen als The Fabulous Thunderbirds en Andre Williams. Tegen 2014-2015 waren ze te vinden op de affiches van verschillende lokale festivals.
 
Hun eerste langspeler kwam er in 2015 onder de naam ‘Come and Get Me’, een schot in de roos bij de schrijvende pers. Zo noemde de Franse afdeling van Rolling Stone de mannen een “bluesrockpareltje”. Met de fuzzy gitaar en huilende mondharmonica vielen ze dan ook op als een pure rootsy rockgroep. Geleidelijk aan werden ze vaste waarden op de Waalse radiozender Classic 21, waar ze door Fanny Gillard beschreven werden als “de kleine Belgische broertjes van ZZ Top en The Black Keys”.
 
Met iets tussen psychedelica en garagerock bleef Boogie Beasts hoge ogen gooien op de Gentse Feesten, Blues Peer, Brussels Jazz Marathon en meer. In 2019 brachten ze een tweede studioalbum uit. Op ‘Deep’ was opnieuw een stevige dosis energie en een dansbare groove te horen, maar ook een portie romantiek. De twee zangers brachten teksten de beladen waren met emotie.
 
De laatste jaren kwam de band naar buiten met verschillende singles, waaronder ‘Bring It On’ en ‘Favorite Scene’, maar ook met een nieuw album. ‘Love Me Some’ ligt nog maar net in de rekken en telt tien klinkende rocknummers. Naam hebben ze al in het bluesrockcircuit en op de Waalse radio, maar kunnen ze nu ook overal definitief doorbreken? Het zal alvast geen kwaad kunnen dat ze intussen al een tour van een twintigtal optredens gepland hebben langs de Belgische en Nederlandse zalen en festivals. 
Wil je Boogie Beasts live zien? Dan kan je hun website raadplegen om te zien wanneer ze bij jou in de buurt komen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top