Artiest van de week: het eerste grote optreden voor Annabel Lee

Muziek |
Deze week staat onze rubriek "Artiest van de week" in het teken van het Brusselse pop/rocktrio Annabel Lee. Deze jonge indiegroep, winnaar van de Octave 2021, presenteert hun eerste album 'Let The Kid Go' in een concertreeks. Op 9 oktober treden ze op in de Botanique in Brussel.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'Annabel Lee' debuteerde in 2017 met Jérôme 'Vankou' Damien op bas, Hugo Claudel op de drums en Audrey Marot met gitaar en als zangeres. Deze garagerock- en indiegroep, oorspronkelijk afkomstig uit Brussel, heeft naam gemaakt in de Botanique, op het Eurosonic-festival en als openingsact van Parquet Courts. Het trio is nog jong, want hun debuutalbum, 'Let The Kid Go', verscheen in maart 2020 nadat ze twee EP's hadden gemaakt.
 
De groep brengt brengt pop/rock-melodieën in een elektrische en bijwijlen onschuldige stijl samen met achtergrondzang en pakkende refreinen. Dankzij hun gevoel voor melancholie charmeerde Annabel Lee het Brusselse publiek en won de groep de Octave de la Musique 2021. Dat ze zulke hoge ogen gooiden mag een wonder heten, want bij de lancering van hun album brak de coronapandemie uit.Coronaperikelen
 
'Annabel Lee' zag het groots met een tournee in Frankrijk, maar op het moment dat het album uitkwam, moesten ze noodgedwongen thuisblijven. "We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om te repeteren zonder deadline, zonder druk. En we hebben goede vorderingen gemaakt met de samenstelling van de volgende plaat. Bovendien hebben we - zonder concerten te doen - goeie persrecensies gekregen voor 'Let the kid go'. Dat is een mooie erkenning van ons werk", verklaart zangeres Audrey in de Franstalige zakenkrant L'Echo.
 
Zonder de tracks van hun volgende album al te onthullen, kon de band begin september eindelijk "Let The Kid Go" presenteren voor een volwaardig publiek. Ze lieten alvast weten aan hun publiek dat ze verlangen om de echte emoties van vroeger terug te vinden.
 
Tot grote vreugde van de fans zijn er een nieuwe hoes en 5 extra tracks toegevoegd aan het eerste album. Voor de komende drie maanden zijn er al concertdata gepland in Brussel, met name het concert op 9 oktober in de Botanique.

Meer informatie over Annabel Lee kan je vinden op hun website, hun Facebook-pagina en Instagram-pagina.
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top