Britse soldaten kunnen volgens de regering ingrijpen om in geval van nood benzinestations van de nodige brandstof te voorzien. Wegens een nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs dreigen de stations niet bevoorraad te worden.
"Als het kan helpen, zullen we het leger inzetten", bevestigde minister van Transport Grant Shapps vandaag in een interview met de BBC. Eerder had The Times al bericht over de mogelijke inzet van het leger.

Energiegigant BP kondigde donderdag aan dat het bedrijf wegens een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk binnenkort niet alle tankstations meer kan aanvullen. Er is voldoende brandstof beschikbaar, maar het bedrijf slaagt er niet in die bij de tankstations te krijgen. Donderdag moesten er vijf van de 1.200 tankstations die BP runt, sluiten, verklaarde Shapps aan Sky News. De Amerikaanse reus ExxonMobil, die eigenaar is van Esso-stations, zei donderdag dat een "klein aantal" van zijn 200 stations aan Tesco-supermarkten ook door het probleem waren getroffen.

De minister riep de bevolking op om hun gedrag niet aan te passen en geen paniekaankopen te doen. Die zouden volgens hem de situatie alleen nog maar verergeren.

Volgens de Road Haulage Association is er in het land een tekort van minstens 100.000 vrachtwagenchauffeurs. Oorzaken zijn de coronapandemie, het gebrek aan jong talent en de strenge immigratieregels na de brexit. Heel wat sectoren hebben daaronder te lijden. Zo blijven de rekken in supermarkten leeg.