5 leuke weetjes over Serena Williams

Serena Williams wordt op 26 september 40. We grijpen de kans om meer te weten te komen over deze grote kampioen van het damestennis, met een paar dingen die je wellicht niet wist over de vrouw achter de 23 Grand Slam-titels.

Denk je dat je alles weet over Serena Williams? Er valt misschien nog wel meer te weten te komen. De legende van het vrouwentennis viert op 26 september haar 40ste verjaardag. Om haar verjaardag op de juiste manier te vieren, presenteren we vijf leuke weetjes over de Amerikaanse kampioene.

Een voorliefde voor Italië

Haar favoriete stad ter wereld is Rome, de Eeuwige Stad. Serena won ook vier keer de Italian Open (2002, 2013, 2014 en 2016), later omgedoopt tot de Internazionali BNL d’Italia. De Amerikaanse voelt zich duidelijk kiplekker op Italiaanse bodem, en dat vertaalt zich in goede resultaten. Helaas voor haar was dit dit jaar minder het geval, aangezien ze al in de 1ste ronde werd uitgeschakeld door de Argentijnse Nadia Podoroska in twee sets: 7-6 (6), 7-5. En dit uitgerekend tijdens de 1000ste enkelpartij uit haar carrière.

Haar favoriete sporten

Naast tennis is turnen haar favoriete sport. Dé Amereikaanse steratlete van die discipline, Simone Biles, gaf zelfs ooit privé-turnles aan Olympia, de dochter van Serena. En qua watersport is de tenniskampioene gek op tubing. Bij tubing maakt men gebruik van een plastic binnenband die achter een boot of jetski hangt. Het doel is om zo lang mogelijk op de band te blijven zitten terwijl deze met hoge snelheid wordt voortgetrokken. Avontuurlijk…

Hoe zit het met muziek?

Serena Williams luistert naar het nummer ‘Fame’ van David Bowie om een zware training te doorstaan. Het nummer werd in 1975 uitgebracht op het album ‘Young Americans’ van de Engelse singer-songwriter. Geschreven door Bowie, Carlos Alomar en voormalig Beatle John Lennon, werd het opgenomen in de Electric Lady Studios in New York in januari 1975. Het is een funkrocknummer dat de ontevredenheid van Bowie (en Lennon) over beroemdheden en sterrendom reflecteert.

Een guilty pleasure

Serena schaamt zich een beetje om toe te geven dat ze daarnaast ook het nummer ‘MMMBop’ van Hanson in haar playlist heeft staan. Hanson is een Amerikaanse poprockgroep. De band is vooral bekend om de hit ‘MMMBop’ uit 1997, afkomstig van hun debuutalbum ‘Middle of Nowhere’, dat drie Grammy-nominaties kreeg. ‘MMMBop’ als woord staat voor tijd. Het nummer gaat om het feit dat de tijd zo snel gaat, en om het bereiken van wat belangrijk is in die beperkte tijd.

319 weken aan de top van het vrouwentennis

Serena Williams bleef 319 weken de nummer één van de wereld. Dat wil zeggen iets meer dan zes jaar aan de top van het wereldvrouwentennis. Ze is de derde speelster wat betreft totale tijd bovenaan de WTA-ranglijst, na Martina Navratilova (332 weken) en Steffi Graf (377). Samen met laatstgenoemde houdt ze ook het record voor het aantal opeenvolgende weken doorgebracht als nummer 1 van de wereld, met 186 weken of 3 jaar en 7 maanden, van februari 2013 tot september 2016.


Nood aan meer tennis? Lees ons artikel over interessante tennisdocumentaires! 

Sport

Bekijk alles
Top