Gasten komen en gaan in 'Camping Coppens'

De Zweedse zomer is volop bezig in ‘Camping Coppens’, en dat betekent dat het er een komen en gaan is van gasten, vrienden en familie. Het gezin mag dan het gevoel hebben dat ze elkaar niet zo veel zien, eenzaam zijn ze in elk geval niet.

Het ontbijt is een van die korte momentjes waarop het gezin Coppens nog eens samen zit, vertrouwt Staf de kijkers toe aan het begin van de derde aflevering. Als campinguitbaters lopen hij en Monique namelijk de hele dag van hot naar her. De enige rustpuntjes krijgen ze wanneer er even geen gasten staan aan de receptie. Als er dan wel eens gasten staan, dan zijn ze gelukkig wel laaiend enthousiast over hun verblijf.
 
Niet alleen betalende gasten komen langs, ook vrienden en familie komen op bezoek. Neef Dieter Coppens (‘Down the Road’) bijvoorbeeld, en de minder bekende neef Tom. Zij worden meteen ingezet om wespennesten op te ruimen. Een taakje waar Staf zich sinds de dikke lip uit aflevering één niet meer aan waagt. Gelukkig hebben ze nieuwe truukjes geleerd van de familie Planckaert. De Nederlandse vriendne vertrekken dan weer na een maand uit Zweden, maar zij ruimen plaats voor een vriendinnetje van dochter Nora.
 
Koken en ontsnappen

En nog een andere grote bende wordt verwacht op de camping: een waar orkest. Zij hebben in ruil voor een maaltijd beloofd om een optreden te komen geven, uiteraard met de Zweedse muziek van ABBA. Ja, ook in Zweden zijn ze ongetwijfeld dolblij met de comeback van de iconische groep.
 
De ene bezoeker zet Staf aan om te koken, de andere vraagt hem om zijn hand in een bokaal dode slakken te steken. Nora en haar vriendin steken een escape room in elkaar, helemaal naar voorbeeld van papa en nonkel. Maar wanneer ze een sleutel verstoppen in het vieze goedje, lijkt het toch even alsof Staf het niet meer zo leuk vindt. Binnenkort op VTM: ‘De Code van Nora’.

De Gustavsfors
 
In het kleine huisje bij de camping vinden Staf en Monique foto’s van hoe de camping er ruim een eeuw geleden uitzag. Toen was er nog een houtverwerkingsbedrijf actief, en zodra Staf hoort dat er op de bodem van het meer vanalles te zien is, wil hij op zoek gaan. Vooral de boot die zijn naam draagt (de Gustavsfors), prikkelt zijn zin voor avontuur.
 
Eerst knoeien de mannen wat met een mini-onderzeeërtje. Ze worstelen om het ding uit het zand en rechtop te houden tot de batterij leeg is, zonder resultaat. Wanneer Staf dan toch zijn duikpak aantrekt, heeft hij meer succes. De sporen waar de goederentrein vroeger op reed, heeft hij gevonden. Al had hij die misschien ook kunnen vinden door eens goed van bovenaf te kijken, blijkt uit de afsluitende dronebeelden.
 
Bekijk ‘Camping Coppens’ op donderdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top