De KBVB duidde deze vier scheidrechters aan om de zesde speeldag van de D1B Pro League in goede banen te leiden. Die speeldag start met de clash tussen Lierse Kempenzonen en Waasland-Beveren en eindigt met de match tussen de huidige rode lantaarn (Moeskroen) en de koploper (KVC Westerlo).
24/09 - 20u00: Lierse Kempenzonen - Waasland-Beveren: JORDY VERMEIRE

De clash tussen Lierse K. en Waasland-Beveren krijgt met Vermeire een jonge, doch ervaren 1B-ref. De 26-jarige scheidsrechter is al enkele jaren actief in de reeks en floot ook dit seizoen al 2x een 1B-match op gang (SK Deinze - Lierse K. en RWDM - Virton). Lierse K. behaalde toen een 1-1 gelijkspel bij Deinze en bleef zo wel zegeloos met Vermeire als ref. In vijf wedstrijden onder Vermeire speelden de Pallieters 3x gelijk en verloren ze 2x. Voor Waasland-Beveren wordt het een eerste kennismaking met Vermeire omdat hij nog niet in 1A floot.

25/09 - 20u45: RWDM - Lommel SK: BRENT STAESSENS

Ook RWDM en Lommel krijgen een ref die dit seizoen aan de aftrap staat van zijn derde 1B-match. De 25-jarige Staessens floot eerder dit seizoen al Virton - Westerlo en Waasland-Beveren - Westerlo. Twee duels waarin de Kempenaars met 0-2 wonnen. Ook Lommel heeft al goede herinneringen aan Staessens, want de Limburgers wonnen drie van de vier duels waarin ze Staessens al tegen kwamen; waaronder een vorig duel tegen RWDM (3-2 winst in Lommel). Bij hun laatste afspraakje ging het wel mis (1-3 verlies tegen Seraing). RWDM kwam Staessens nog maar 2x tegen. Een keer bij de 3-2 verliesmatch in Lommel en een keer in Molenbeek bij het 1-1 gelijkspel tegen Club NXT.

26/09 - 16u00: RE Virton - SK Deinze: LAURENT WILLEMS

Ook in Luxemburg fluit een 1B-ref de match op gang. De 31-jarige Willems is aan zijn zeventiende 1B-match toe en floot ook nog niet in 1A. Hij kwam Virton al 8x tegen in zijn carrière (in 1B en bij de amateurs) en de Gaumeploeg won vier van die matchen; waaronder de laatste drie keer dat het Willems tegen kwam. Maar ook Deinze heeft goede herinneringen aan Willems. Zij wonnen drie van de vijf matchen met Willems als wedstrijdleider en verloren nog geen enkele keer.

26/09 - 20u00: Excel Moeskroen - KVC Westerlo: QUENTIN PIRARD

En ook Moeskroen en Westerlo krijgen een ref die de reeks maar al te goed kent. Pirard floot de voorbije jaren al meer dan 30 duels in 1B, maar kreeg nog geen kans in 1A. Dat maakt dat hij ex-JPL'er Moeskroen nog niet tegen kwam in z'n carrière en 1B-habitué Westerlo al 7x. Van die zeven duels won Westerlo er twee, speelde het ook 2x gelijk en verloor het drie keer. De laatste twee duels met Pirard eindigden telkens op 0-0 (dit seizoen thuis tegen RWDM en vorig seizoen uit bij Lierse K.).