Op dit moment kijkt de wereld nog reikhalzend uit naar de komende dagen voor het huidige WK in Vlaanderen, maar de UCI is al druk bezig met aftellen naar volgend jaar. Van 18 tot 25 september 2022 vindt het WK wielrennen dan plaats in Wollongong, een kuststad tachtig kilometer ten zuiden van Sydney, in Australië. Voor het eerst wordt de tijdrit voor mannen en vrouwen op dezelfde dag gereden en leggen ze dezelfde afstand af.
Zowel de mannen als de vrouwen leggen tijdens de tijdrit op 18 september 35,6 kilometer af, over een parcours van twee ronden. "De tijdrit wordt een niet heel technisch parcours, met brede en vlakke wegen", zegt Peter Van den Abeele, UCI Sports Director. 

De andere tijdritten, voor junioren en de beloften, volgen maandag 19 en dinsdag 20 september. Woensdag staat, net zoals dit jaar, de gemengde tijdrit op het programma. Donderdag 22 september krijgen de renners een dag rust. Vrijdag en het weekend zijn de wegritten gepland. 

"De wegrit start met een grote ronde met een klim, en vervolgt met enkele lokale rondes met eerder gemakkelijke en vlakke wegen. Een goede sprinter zou de wegrit kunnen winnen", stelt Van den Abeele. 

De UCI stelt zichzelf het doel om in de toekomst ook tijd- en wegritten voor de U23 vrouwen te organiseren. Op dit moment bestaat die leeftijdscategorie enkel maar voor mannen. 

Het is de tweede keer dat Australië het WK wielrennen organiseert. De eerste keer ging door in 2010 in Melbourne. Donderdag werd ook bekendgemaakt dat Rwanda in 2025 het WK zal organiseren. Het wordt de eerste keer dat het WK neerstrijkt op het Afrikaanse continent.