Remco Evenepoel voelt zich klaar om kopman Wout van Aert zondag naar de zege te loodsen in de wegrit op het WK wielrennen in België.
De renners krijgen zondag een etappe van 268,30 kilometer voor de kiezen tussen Antwerpen en Leuven. "We starten met een ultieme kopman en een duidelijk plan", vertelde Evenepoel donderdag op een persmoment in het Belgische teamhotel in Mechelen.

De 21-jarige renner van de Deceuninck-Quick-Step hield de lippen wel stijf op mekaar over de Belgische strategie. "Onze precieze rollen moeten nog duidelijk worden", klonk het. "Ideaal scenario zou zijn dat we Leuven binnenrijden met een kleine groep waar nog een à twee man bij is om Wout bij te staan. Maar vanzelfsprekend is dat niet. Het is een lange koers met onderweg enkele klimmetjes. Wat wel in ons voordeel kan spelen is de steun van de vele fans langs het parcours."

"Ik voel me vrij op mijn gemak in aanloop naar de wegrit", vervolgde Evenepoel, die aan zijn tweede WK begint na dat van 2019. Dat van vorig jaar miste hij na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. "Maar ik voel me weer als voor mijn val of zelfs nog beter. Dat neemt dus heel wat ongerustheid weg. We komen met een sterke ploeg aan de start maar ook andere landen hebben een sterk blok. Wout is onze kopman maar zondag kan er, net zoals tijdens elke koers, natuurlijk altijd iets gebeuren. Maar dat zien we dan wel."

Evenepoel veroverde eerder dit WK het brons in de tijdrit. Van Aert pakte toen het zilver. "Maar ik ben goed hersteld na de tijdrit en klaar voor de wegrit", aldus de Brabander.