Twee personen hebben afgelopen nacht of vanochtend racefietsen en fietsmateriaal van de Litouwse nationale wielerploeg gestolen in Brussel. De Brusselse politie kon de fietsen en het materiaal intussen al terugvinden en twee daders oppakken. Dat meldt het Brusselse parket.
Een verantwoordelijke van de nationale wielerploeg van Litouwen kwam donderdagochtend de diefstal aangeven. De zeven racefietsen en het fietsmateriaal waren gestolen uit een camionette die geparkeerd was op het grondgebied van de stad Brussel. De waarde van de fietsen was enorm, want het waren allemaal fietsen op maat van de renners gemaakt. 

"Nadat onze diensten kennis hebben genomen van de zaak hebben we de verdachten kunnen identificeren en de fietsen kunnen lokaliseren op basis van cameraonderzoek", klinkt het bij de Brusselse politie. "Alle gestolen materiaal werd teruggevonden en teruggegeven aan de nationale ploeg die nog op het commissariaat aanwezig was voor de klacht. Dankzij de uitstekende samenwerking van verschillende diensten van de politiezone zijn we erin geslaagd om op korte tijd een mooi resultaat te boeken. Hierdoor kan de nationale ploeg van Litouwen alsnog deelnemen aan het WK wielrennen."