Complexloze humor tot ongegeneerde kitsch: guilty pleasures in de VOD-catalogus

Het hoeven niet altijd kunstzinnige, prijzenwinnende films te zijn die je scherm sieren. Soms heb je gewoon zin om schaamteloos te genieten van comedy, romantiek of actie zonder dat die tot in de puntjes geanalyseerd moet worden. Het is tijd voor een guilty pleasure, en de VOD-catalogus van Proximus heeft net wat je zoekt.

White Chicks

Een zo’n film waarbij je perfect je brein kan uitschakelen, is de komedie ‘White Chicks’. Meer nog: volgens velen wordt de film net beter als je er niet te veel bij nadenkt. Net daarom heeft de prent van de gebroeders Wayans, die vooral bekend zijn als de makers van ‘Scary Movie’, intussen een soort cultstatus verworven. In één hoekje van het filmpubliek wordt ‘White Chicks’ verafschuwd, in een ander verafgood.
 
De plotlijn zou je al een beeld moeten geven of deze film iets voor jou is. Wanneer twee blonde, rijke tienerzussen de volgende slachtoffers dreigen te worden in een reeks kidnappings, moeten FBI-agenten Kevin en Marcus Copeland even hun plaatsen innemen op school en in hun sociale kringen. De twee zwarte mannen moeten zich vermommen als de blanke meisjes, wat uiteraard resulteert in een resem onrealistische hilariteit.
 
‘White Chicks’ is vanaf 5 oktober beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!

Sex and the City

De gelijknamige hyperpopulaire serie kreeg in 2004 een definitieve finale, maar in 2008 waren miljoenen fans dolgelukkig dat Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York Goldenblatt (Kristin Davis) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) terugkwamen. ‘Sex and the City’ kreeg namelijk een vervolg in de vorm van een langspeelfilm. In 2010 kwam er nog een tweede film, de derde zou nooit gemaakt worden.
 
Critici noemden de film een extra lange aflevering van de serie, en dat was net wat de fans wilden. Enkele jaren na het besluit van ‘Sex and the City’ knopen we weer aan met de vier vriendinnen. Carrie staat op het punt om samen te gaan wonen met Mr. Big en de huwelijksplannen zijn al ver gevorderd, maar op het laatste moment loopt alles – hoe kon het ook anders – in de soep. Onlangs hoorden we nog het droevige nieuws dat acteur Willie Garson, Stanford Blatch in de film, overleden is, dus er is geen betere manier om hem te gedenken dan door nog deze prent boven te halen.
 
‘Sex and the City’ is vanaf 5 oktober beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!

The Mummy

Brendan Fraser was een alomtegenwoordige actieheld toen deze filmreeks in 1999 afgetrapt werd. ‘The Mummy’, een avonturenfilm à la ‘Indiana Jones’, vertelt het verhaal van soldaat in het Vreemdelingenlegioen van Frankrijk Rick (Fraser), die rond de eeuwwisseling meehelpt met een archeologische opgraving in de oude stad Hamunaptra. Hij en onderzoekers Evelyn (Rachel Weisz) en Jonathan (John Hannah) leggen per ongeluk de sarcofaag van Imhotep bloot, waardoor diens vloek op Egypte neerdaalt.
 
Dit is een ongecompliceerde avonturenfilm vol personages die oneliners spuien en steeds weer nipt aan alle gevaren ontsnappen. De prent uit 1999 is een remake van de klassieker ‘The Mummy’ uit 1932, waarin de ongeëvenaarde Boris Karloff (die ook het monster speelde in ‘Frankenstein’) in de windels van de mummy kruipt. In 2017 volgde er alweer een niewe versie, deze keer met Tom Cruise in de hoofdrol. Maar terwijl de film uit 1999 een ware franchise van campy avonturenfilms voortbracht, stootte de nieuwste versie vooral op kritiek.
 
‘The Mummy’ is vanaf 5 oktober beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!

Ted

Elk kind ter wereld moet ooit eens gewenst hebben dat zijn of haar favoriete teddybeer tot leven kwam. Voor John (Mark Wahlberg) kwam die droom uit in 1985, maar in 2012 loopt die teddy, met de toepasselijke naam Ted, nog steeds rond. De intussen 35-jarige John en Ted (ingesproken door Seth MacFarlane) wonen samen in een appartement en leiden een luilekkerleventje, maar wanneer John de volgende stap wil zetten in zijn relatie met Lori (Mila Kunis), is er geen plaats meer in zijn leven voor Ted. De twee moeten op een of andere manier hun eigen weg leren opgaan.
 
Deze vaak grofgebekte komedie is ontsproten uit het brein van Seth MacFarlane, de man achter series als ‘Family Guy’ en ‘American Dad!’. Met deze film maakte hij zijn debuut voor het grote doek. Sindsdien waagde MacFarlane, die vooral bekend werd voor zijn stemmenwerk, zich ook voor de camera in films ‘A Million Ways to Die in the West’ en maakte hij een vervolg op ‘Ted’, maar het ongegeneerde cultsucces van die eerste worp, kon hij nog niet herhalen.
 
‘Ted’ is vanaf 5 oktober beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!

Mamma Mia!

Na het overdonderende succes van de romantisch-komedische podiummusical ‘Mamma Mia!’ volgde er in 2008 een filmversie van hetzelfde verhaal. De soundtrack, die uiteraard bestaat uit een verzameling van de beste nummers van ABBA, werd genomineerd voor een Oscar. In de hoofdrollen zien we onder anderen Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård en Meryl Streep.
 
De film vertelt het verhaal van de jonge vrouw Sophie, die zonder dat haar moeder het weet drie mannen heeft uitgenodigd die wel eens haar vader zouden kunnen zijn. Ze hoopt op de dag van haar huwelijksfeest te kunnen achterhalen wie haar echte vader is en dat die haar naar het altaar zal willen brengen. Gepeperd met de heerlijke muziek en dansnummers is deze film vooral een stukje onbezonnen genot vol kleurrijke personages.
 
‘Mamma Mia!’ is vanaf 5 oktober beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!
 


Zin in nog meer guilty pleasures? In de VOD-catalogus van Proximus Pickx vind je ook ‘Cruel Intentions’, ‘Bridesmaids’, ‘The Nutty Professor’, ‘Casper’, ‘Liar Liar’, ‘After’ en ‘The Women’.

Nieuws

Bekijk alles
Top