Artiest van de week: de melancholische blik van Mooneye

Muziek | In onze rubriek waarbij we nieuwe talenten in de Belgische muziekscene in de kijker zetten, focussen we deze keer op Mooneye, De Nieuwe Lichting-winnaar uit 2019 die met 'Big Enough' net zijn debuutalbum uitbracht. De bevestiging van zijn talent voor sombere maar catchy popsongs.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In 2018 stak Michiel Libberecht een eerste keer de neus aan het venster met de eponieme EP ‘Mooneye’ en daarop de radiohits ‘Thinking about leaving’ en ‘Black river’. Het was de voorbode van een glansrijke zege in De Nieuwe Lichting van 2019, de talentenjacht van Studio Brussel die eerder al groeibriljanten als Brihang, Equal Idiots, Portland en Tamino een duwtje in de juiste richting gaf.

Vervolgens ging de singer-songwriter uit Zwevegem volop aan het toeren. Zelf zagen we hem bijvoorbeeld uitblinken tijdens een intiem ‘busconcert’ in Gent en later nog eens in de AB. Daarbij viel al het enorme métier van de jonge zanger/gitarist op. Ondanks zijn jonge leeftijd (27) en repertoire van breekbare songs staat hij zelf met veel flegma op een podium.


Referenties aan Kurt Vile en Neil Young

Als Mooneye heeft Michiel een voorliefde voor melancholische, meanderende muziek. Niet voor niets dweept hij met Kurt Vile, die ook dat tegelijk ontroerende en wijds gevoel kan evoqueren met zijn songs. Om diezelfde reden wordt hij al eens vergeleken met Neil Young of Fleet Foxes.

Het is op die ingeslagen weg dat Mooneye verdergaat op debuutalbum ‘Big Enough’, sinds enkele weken uit bij het Kortrijkse indielabel Mayway Records. Voor die plaat werkte hij samen met de gekende producers Jo Francken (Het Zesde Metaal, Kommil Foo, Novastar,…) en Pieterjan Maertens (Tamino, Milow, Bart Peeters,…) en nam hij een single op met die andere rising star Meskerem Mees: het knallende ‘Bright Lights’.

Dat het momenteel hard gaat voor ’s mans muzikale project, bewijst een blik op zijn agenda voor de komende maanden: die staat nu (eindelijk, het mag weer!) propvol. Het maakt dat de twintiger eindelijk van zijn hobby zijn beroep kan maken en niet langer verplicht is baantjes aan te nemen als kok in het restaurant van de Volvo-fabriek of als medewerker bij een begrafenisondernemer.

Info en tickets voor de concerten van Mooneye vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top