Herakles gaat tegen Beerschot op zoek naar eerste seizoenszege

Hockey | Reeds vier speeldagen zijn er afgewerkt in de Belgian Men Hockey League. Slechts twee ploegen wisten nog geen enkele match te winnen. Herakles is er daar eentje van. Tegen Beerschot mag het thuis op zoek gaan naar die eerste driepunter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee ploegen prijken momenteel mooi op kop van het klassement in de Belgian Men Hockey League. Leopold en Orée delen het leiderschap met 9 punten. Dat Leopold mede de koppositie deelt, heeft veel te maken met de topper vorig weekend. Leopold won namelijk met 3-1 van Orée. Tom Boon was beslissend voor de thuisploeg met drie goals. 

Helemaal aan de andere kant van het klassement staat Herakles. De club uit Lier wist nog geen enkele partij al winnend af te sluiten. Tegen Waterloo Ducks, dat evenzeer nog geen enkele zege pakte dit seizoen, werd met een 2-2-gelijkspel vorig weekend het tweede punt van dit seizoen gepakt. Twee weekends terug werd de nul van de tabellen geveegd na evenzeer een 2-2-gelijkspel tegen Racing. In het begin van de competitie werd er kansloos verloren tegen Leopold (8-1) en Dragons (4-0). 

Belangrijke opsteker voor Herakles: via Charlie Van Damme en Ignacio Nepote kwam het tot twee keer toe op voorsprong tegen Waterloo Ducks. Een voorsprong vasthouden, wordt met andere woorden een belangrijk werkpunt. 

Opsteker voor Beerschot

Herakles mag het komende zondag 26 september in het streekduel met Beerschot proberen om de eerste zege van het seizoen te pakken. Makkelijk zal het echter niet worden. Het team van coach Pim Wijzenbeek pakte namelijk vorig weekend zijn eerste zege van het seizoen. Niet minder dan landskampioen Dragons, dat het zonder Red Lions Felix Denayer en Florent Van Aubel moest stellen, werd met 3-2 geklopt. Hierdoor kon Beerschot enkele plekken in het klassement opschuiven. Het staat nu op een negende plaats. 

Beerschot begon de competitie met thuisnederlagen tegen Leuven en Daring. Een week later volgde een gelijkspel op Gantoise. De eerste zege van het seizoen was dus welgekomen. “Die winnende treffer is vooral op mentaal vlak zeer belangrijk”, liet Beerschot-coach Wijzenbeek weten. “De start van de competitie was wat rommelig, maar we zetten elke week stappen. Dat we ook veel kansen creëren, is belangrijk om mee te nemen naar de toekomst.”

Volg dankzij Proximus de Belgian Men Hockey League op de voet. Op zondag 26 september kan je live vanaf 12u25 kijken naar de partij tussen Herakles en Beerschot op kanaal Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top