Space Jam 2 pakt uit met Vlaams sterrenteam

25 jaar na het originele ‘Space Jam’ met Michael Jordan komt Warner Bros uit met ‘Space Jam 2: A New Legacy’. Opnieuw met een team Looney Tunes, dat dit keer aan de zijde van NBA-superster LeBron James mag schitteren. Ook in de Vlaamse versie wordt een team ronkende namen ingezet: Olga Leyers, Alex Agnew en basketballegende Ann Wauters om er enkele te noemen.

In de Amerikaanse, originele versie zien we vooral NBA-vedette LeBron James -die Michael Jordan opvolgt in de hoofdrol- en de Looney Tunes schitteren. Met enkel nog Don Cheadle (‘Hotel Rwanda’, ‘The Avengers’) als grote naam en ervaren acteur naast hem. Alles staat immers in het teken van de animatiefiguurtjes.

Maar in de Vlaamse versie krijgt de film een extraatje mee: de stemmen worden immers ingesproken door een heel team bekende namen. Guga Baúl, Olga Leyers, Alex Agnew, Sven De Ridder, Aster Nzeyimana, Lize Feryn, Tatyana Beloy, Tinne Van Der Sanden en Khamal Karmach zijn allemaal van de partij. Ook echte basketbalsterren krijgen een (stem)rol toevertrouwd, en niet van de minsten: Jean-Marc Mwema en Ann Wauters!

Ann Wauters: een levende legende

Mwema speelde vijf keer op rij kampioen met BC Oostende, is Belgisch international en stapte deze zomer over naar Antwerp Giants, de club waar hij doorbrak. Ann Wauters is dan weer de succesrijkste basketbalspeelster die ons land ooit gehad heeft, met kampioenstitels in Rusland, Spanje, Frankrijk, de WNBA en de Euroleague. Ze werd ook tweemaal verkozen tot Europees speelster van het jaar. Deze zomer speelde ze op de Olympische Spelen in Tokio met de Belgian Cats haar laatste wedstrijd uit haar rijkgevulde carrière. Op 40-jarige leeftijd konden de kapotte knieën het topsportregime niet langer aan.

Welke nieuwe uitdagingen ze zal aangaan in haar professionele leven weet zij nog niet, en wij dus evenmin. Maar met deze bijdrage aan ‘Space Jam 2’ wordt misschien al een deur geopend naar nieuwe mogelijkheden. “Ik vond het een geweldige ervaring om de rol van White Mamba in te spreken”, liet Wauters al optekenen. “Bovendien wordt dezelfde rol in de Engelse versie vertolkt door een WNBA speelster waarmee ik nog in Ekaterinenburg in 2014 heb samengespeeld. Het is superspannend om hetzelfde personage in te spreken!”

Bekende Looneys

Wauters en Mwema maken deel uit van het Goon Squad, de ‘bad guys’ tegen wie LeBron James en zijn Looneys het moeten opnemen om zijn zoon te bevrijden. Ook Aster Nzeyimana maakt deel uit van die bende slechterikken. Aan de andere kant staan de Looneys, met bekende figuren als Bugs Bunny (Guga Baúl), Daffy Duck (Sven De Ridder), Speedy Gonzalez (Khamal Karmach) en Lola Bunny (Olga Leyers).

Sven De Ridder is misschien wel een van de meest ervaren en meest gevraagde stemacteurs in ons land. Hij treedt dan ook op als coach van de andere stemacteurs. Zelf verleende hij in het verleden zijn stem aan films als 'Shrek', 'Toy Story', 'Cars', 'Ice Age', 'Rango' en 'K3'.

‘Space Jam 2: Een Nieuw Begin’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online! 

Films

Bekijk alles
Top