Ben Collins, alias The Stig, zal dit weekend deelnemen aan de 24 uur van Zolder als een van de rijders van Xwift Racing Events. Het wordt de allereerste deelname van de piloot uit het populaire programma 'Top Gear'.
De Britse Ben Collins is een autocoureur en stuntman, die van 2002 tot 2020 bekendstond als The Stig, de anonieme testpiloot in het BBC-programma 'Top Gear'. Zijn identiteit mocht gedurende het programma nooit geweten zijn. Collins was een coureur in de Formule 3, NASCAR en de 24 uur van Le Mans. Als stuntman was hij onder meer te zien in de James Bondfilm 'Quantum of Solace'.

Collins zal dit weekend voor de eerste keer deelnemen aan de 24u van Zolder in het team van Xwift Racing Events. The Stig zal plaatsnemen achter het stuur van de Praga R1T evo met turbo, die voor het eerst op een Belgisch circuit te zien zal zijn.

"We zijn blij dat het eindelijk zover is, en uiteraard zijn we verheugd dat we Ben Collins mogen verwelkomen in ons team", zegt Pieter Denys, CEO van Xwift Racing Event. "Het zal zijn eerste 24 uur zijn, net als voor velen onder ons, maar hij heeft natuurlijk tonnen ervaring. Voor het hele team is dat uiteraard een geweldige plus."