De Amerikanen drukken hun stempel bij Oostende

Basketbal | Filou Oostende maakte aan het begin van het huidige basketbalseizoen al een goede indruk. Vlot spel vertaalt zich in goede scores, zoals de overwinning tegen Brussel (51-105) in de openingswedstrijd. Scherpschutters waren onder anderen de nieuwe Amerikaanse aanwinsten Levi Randolph en Phillip Booth Lli.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De titelverdediger stelde nog niet teleur aan de start van het seizoen in de BNXT League, ondanks dat ze sterkhouders moesten uitzwaaien. Denk maar aan Loïc Schwartz, beste Belg van het kampioenschap en MVP in de finale van de play-off, of de ervaren Jean-Marc Mwema. De kustboys vulden de gaten met Amerikaanse aanwinsten, met name Levi Randolph en Phillip Booth Lli.
 
De eerste heeft zijn start niet gemist met Oostende. Hij gaf de Brusselaars mee op hun donder en scoorde 23 punten in amper 22 minuten, goed voor een slaagpercentage van 64 procent. De tweede wist 12 punten bij te dragen in de Oostendse overwinning tegen Leuven. De Amerikanen lijken maar weinig acclimatisering nodig te hebben in de ploeg die ook dit jaar dominant lijkt te worden.
 
Randolph de reiziger
 
De 28-jarige Levi Randolph heeft al een mooi stuk van de wereld gezien gedurende zijn carrière. De 1,98 meter lange speler is geboren in Madison, Alabama en waagde zijn kans in de NBA Draft, maar geen enkele ploeg in de belangrijkste basketbalcompetitie ter wereld rekruteerde hem. Hij nam wel jarenlang deel aan de Summer League, waar hij voor verschillende grote ploegen speelde, maar geen enkele wilde hem als vaste man opstellen. In augustus 2016 zocht hij zijn heil dan maar in Europa, eerst bij het Italiaanse Sidigas Avellino en later bij Dinamo Sassari, waar hij in de loop van het seizoen weer verkaste.
 
Hij zette koers naar het Franse Strasbourg, waarmee hij de beker van Frankrijk won. In 2018 trainde hij voor het seizoen mee met Cleveland, maar daar werd hij niet weerhouden. Hij zakte dan maar af naar de G League met Canton Charge, waar hij altijd gelinkt bleef aan de Cavaliers. Alvorens hij bij Oostende belandde, maakte de vleugelspeler nog een tussenstop in Nieuw-Zeeland, waar hij aan een gemiddelde van 15 punten in 15 wedstrijden speelde.
 
Phillip Booth Lli kampioen in de NCAA
 
Gangmaker Phillip Booth Lli heeft in zijn 25 levensjaren al een aardig palmares bijeen gesprokkeld. Hij won tweemaal de NCAA (de Amerikaanse competitie voor universiteiten) met Villanova. Daar stond hij op het veld met enkele toekomstige NBA-vedetten zoals Josh Hart, Mikal Bridges en Eric Paschall. Phillip Booth Lli was echter niet zo succesvol als zij.
 
Hij werd niet geselecteerd in de Draft van 2019, maar kreeg wel een contract van tien dagen bij de Washington Wizards, wat hem de mogelijkheid gaf om met het team te trainen. Maar dat contract werd al in oktober, voor de start van het seizoen, weer afgebroken. Hij speelde nog even bij de jeugd van de Wizards en verkaste dan naar Oklahoma City Blue, om afgelopen juni dan bij Oostende terecht te komen. Zullen de Amerikaanse sterkhouders Oostende aan de top houden in de eerste BNXT League?
 
Volg het beste van de BNXT League, zoals de wedstrijd tussen Filou Oostende en Okapi Aalst zaterdan om 20u30 op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top