Een opvallend beeld gaat momenteel de hele wereld rond. In een duel van het Surinaamse Inter Moengotapoe tegen de Hondurese club CD Olimpia stond Ronnie Brunswijk tussen de lijnen. De 60-jarige man is de vicepresident van Suriname én eigenaar van de club Moengotapoe.

Inter Moengotapoe moest afgelopen dinsdag een duel spelen in de CONCACAF League, een toernooi waarin zes tickets te verdienen zijn voor deelname aan de Noord-Amerikaanse variant van de Champions League. Enkel clubs uit Centraal-Amerika en de Caraïben mogen deelnemen aan deze competitie. 

Het belang van de partij was dus best groot, zo moet Ronnie Brunswijk gedacht hebben. De man is sinds 2020 vicepresident van Suriname en al jarenlang eigenaar van de club Inter Moengotapoe. Brunswijk speelde in het verleden al voor Inter Moengotapoe en was daarna ook actief als trainer, voorzitter en nu al enige tijd als clubeigenaar. Op zijn 60ste besloot hij zichzelf op te stellen in het belangrijke duel tegen CD Olimpia

Met zoon Damian in de spits

De beelden van Brunswijk gingen al snel de wereld rond en de verbazing op sociale media was groot. In de wedstrijd tegen Olimpia uit Honduras had hij zichzelf niet alleen een basisplaats gegund, hij droeg ook gelijk maar de aanvoerdersband. Daarnaast gunde hij ook zijn eigen zoon Damian een basisplaats in de spitspositie. 

De opmerkelijke acte de présence van Brunswijk mocht overigens niet baten. De vicepresident liet zichzelf na een klein uur wisselen bij een 0-3-achterstand. De wedstrijd werd uiteindelijk in eigen huis zelfs met 0-6 verloren tegen Olimpia.

Onderzoek gestart

Het hoeft niet te verwonderen dat de Noord-Amerikaanse voetbalbond CONCACAF niet kan lachen met het voorval. De bond liet weten dat het een onderzoek start naar de frats. Brunswijk zou overigens tijdens de rust geld hebben aangeboden aan de tegenstanders.

De Noord-Amerikaanse voetbalbond zegt in een statement extreem bezorgd te zijn: "Er zijn zaken die de integriteit van de sport aantasten. We starten daarom een intensieve en officiële procedure om uit te zoeken wat zich precies heeft afgespeeld", aldus de organisatie.

Volgende week volgt de return in Honduras. Daar zal Ronnie Brunswijk sowieso niet bij zijn. De man mag namelijk het land Suriname niet verlaten. Zo staat Brunswijk op de lijst van Interpol voor drugscriminaliteit. De politicus heeft intussen al heel wat op zijn kerfstok. Zo zou hij naast drugshandel ook verschillende banken beroofd hebben in zijn jeugdjaren. Het verhaal gaat ook de ronde dat Brunswijk maar liefst vijftig kinderen heeft. Alleszins heeft hij nu een extra toevoeging op zijn CV staan. Zijn goed uurtje voetballen tegen Olimpia was meteen zijn debuut als profvoetballer.