Club Brugge en Oud-Heverlee Leuven openen morgenavond met een duel in Jan Breydel de negende speeldag in de hoogste voetbalklasse.
Voor blauw-zwart lijkt het, althans op papier, een makkelijke klus te worden tegen de worstelende Leuvenaars. Met 17 op 24 voert de kampioen de rangschikking aan, terwijl OHL met amper 7 punten voorlaatste staat. Mogelijk gunt Philippe Clement, vier dagen voor de belangrijke verplaatsing naar Leipzig in de Champions League, enkele sterkhouders rust. Zo begon goudhaantje Noa Lang afgelopen weekend in Charleroi (0-1 na een late goal van De Ketelaere) op de bank. Het is verder afwachten of aanvoerder Ruud Vormer fit raakt na zijn achillespeesblessure. De Nederlander werd op de bank gelaten tegen PSG (1-1) en moest daarna afhaken voor Charleroi.

Zaterdag staan drie wedstrijden op het programma. Bij rode lantaarn Beerschot debuteert de Argentijn Javier Torrente als opvolger van de ontslagen Peter Maes met een thuiswedstrijd tegen het taaie Eupen (16u15), knap vierde in het klassement. Aansluitend is er de West-Vlaamse derby aan de Gaverbeek tussen Zulte Waregem en Kortrijk (18u30). Nog later op de avond speelt Standard gastheer voor STVV. Na het 0-1 verlies in de Clasico tegen Anderlecht moeten de Rouches punten sprokkelen om aansluiting te behouden met de top vier.

Het zwaartepunt van de negende speeldag ligt op zondag. Er wordt kort na de middag (13u30) afgetrapt met de clash tussen promovendus Union, fraai tweede in de stand, en Antwerp. De Great Old is na de 4-2 zege van woensdagavond tegen KRC Genk opgeklommen naar plaats drie.

Anderlecht en AA Gent staan allebei voor twee competitieduels in vier dagen. Eerst spelen ze vandaag (20u45) tegen elkaar in het Lotto Park in het kader van de vijfde speeldag, zondag trekt paars-wit naar Oostende (18u30) en nemen de Buffalo's het thuis op tegen Cercle Brugge (16u). Het ambitieuze Gent is na een 0 op 6 weggezakt naar de zestiende plaats en moet dus dringend punten pakken.

De speeldag wordt zondagavond (21u) afgesloten met KRC Genk/Seraing en Charleroi/KV Mechelen.