Het noodlijdende Beerschot heeft een week na het ontslag van Peter Maes zijn nieuwe T1 voorgesteld aan de pers. De 52-jarige Argentijn Javier Torrente, voormalig assistent van de gevierde maar eigenzinnige Marcelo Bielsa, krijgt de aartsmoeilijke opdracht om de Ratten in de hoogste voetbalklasse te houden. "Ik ben geen kopie van Bielsa", verklaarde Torrente. "Maar ik hou ook van dynamisch voetbal en snelle omschakeling."
Torrente dankte het bestuur van Beerschot voor het vertrouwen, nu hij zijn eerste Europese uitdaging als hoofdtrainer mag aangaan. Na een 1 op 24 zit Beerschot in de hoek waar de klappen vallen, maar Torrente is optimistisch. "Beerschot heeft het spelerspotentieel om zich met het gros van de Belgische competitie te meten", vindt hij. "Nu moeten we eerst het vertrouwen van de spelers opkrikken. Er is nood aan rust en kalmte, maar vooral ook aan steun. De entourage en de fans moeten zich vol achter de spelers scharen."

Torrente wil zich nog niet uitspreken over tactische wijzigingen, maar benadrukt dat het systeem ondergeschikt is aan het aanwezige spelersmateriaal. "We gaan wel naar een dynamische, agressieve manier van spelen", belooft hij. "De spelers op het veld zullen hun truitje nat maken."

Torrente nam naar eigen zeggen nog geen contact op met zijn landgenoot en Beerschot-icoon Hernan Losada. "Maar ik ken hem wel en heb veel respect voor wat hij hier heeft neergezet", zegt hij. "Hopelijk zit er voor mij toch ook een opmerkelijke passage in bij Beerschot."

Ook kersvers assistent Greg Vanderidt, overgekomen van Rupel Boom en vandaag voor de gelegenheid tolk van de Spaanstalige Torrente, toont zich vol vertrouwen. "Deze club is allesbehalve dood", meent hij. "Er zit nog veel goesting in de ploeg, dat zag ik ook vandaag op training."