De Belgische ploeg viel sinds de start van dit WK elke dag in de medailles. Tot vandaag met een zevende plaats voor de Belgen in de mixed relay. "Natuurlijk is dat een beetje jammer, we zitten in een goede flow, maar een teleurstelling zou ik dit niet noemen", zei bondscoach Sven Vanthourenhout na afloop. "We wisten dat het moeilijk zou zijn om op het podium te eindigen."
"De vrouwen hebben inderdaad het verschil gemaakt", besefte ook Sven Vanthourenhout. "Dat was ook wel een beetje te verwachten. Wat de mannen betreft lag het allemaal vrij dicht bij elkaar qua niveau, bij de vrouwen is dat anders. Dat is een vaststelling. Dat geldt niet alleen voor België, maar ook voor andere landen. Duitsland was voor ons de favoriet, een ploeg die in zijn geheel heel sterk was en dat is ook gebleken. We zijn niet het enige land waar het verschil met de dames groot was. Dat is iets waar we kunnen aan werken. Goede jeugd is op komst."

"Ik zou dit niet echt een ontgoocheling noemen, maar natuurlijk, je zit in die flow van medailles te behalen elke dag en dan droom en hoop je wel voor vandaag, maar nogmaals. Toen we de deelnemerslijst bekeken, hadden we intern wel gezegd dat een vijfde of zesde plek goed zou zijn en enkel in een droomscenario konden we op het podium eindigen. Je moet ook realistisch zijn."