ESL Benelux: LLL en Brugge nemen de overwinning in de 1ste dag

Door Proximus

Deel dit nieuws

Eindelijk is het zo ver! Het ESL Proximus Benelux Championship is maandag van start gegaan. We begonnen met LowLandLions tegen KRC Genk Esports, daar konden de leeuwen een 2-0 overwinning in beslag nemen. Bij eClub Brugge tegen Slick Esports was het wel enorm snel afgelopen voor Slick. eClub Brugge wonnen de match met een score van 2-0 op een enorm dominante manier.

Bij dit seizoen is alles wel ietsje spannender. In plaats van 1 grote groep van bo1 matches wordt nu het GSL formaat gebruikt met bo3’s. Dit zorgt ervoor dat een team na 2 matches al geëlimineerd kan zijn, elk resultaat is dus extra belangrijk!

LowLandLions vs. KRC Genk Esports

KAA Gent tegen KRC Genk, je zou denken dat het een voetbal match is maar we zijn hier natuurlijk voor CS:GO. Op de map pick van KRC Genk Esports (Overpass) was de constante agressie van LowLandLions net iets te verpletterend voor KRC Genk Esports. LowLandLions vonden de overwinning met een 16-11 score (16-11).

Image

Bij de tweede map (Nuke) zat er helaas niet meer zo veel brandstof in de tank van KRC Genk Esports. Ze verloren deze map tegen een dominant LowLandLions team (16-6).

eClub Brugge vs. Slick Esports

Bij deze game was het duidelijk dat het om de hoogste tegen de laagste seed ging. Iedereen dacht al wel dat dit een 2-0 overwinning ging zijn voor eClub Brugge. Maar wie is geen fan van een underdog verhaal? Voor deze match kwam het nieuws natuurlijk dat Ritchie net uit zijn vorige team gestapt was. Het zorgde ervoor dat hij vandaag weer een match voor eClub Brugge speelde.

Mirage, de map pick van Slick Esports liep zoals verwacht. eClub Brugge wonnen de map met een score van 16-4. Mateusz ‘n0tice‘ Wolniak eindigde de map met 26 kills, een prachtige prestatie van de Poolse rifler. Iets wat we totaal niet verwachtte is dat Slick Esports op de map pick van eClub Brugge (Nuke) opeens wakker werden. Met een score van 16-8 hebben Slick Esports laten zien dat het toch niet even makkelijk was voor eClub Brugge, zeker in de eerst helft. Bickbuster was echt wel de man van de map, hij behaalde het hoogste aantal kills van de map met maar liefst 22 kills.

Dit was het voor de eerste week van het ESL Proximus Benelux Championship! Helaas waren beide games vrij eenzijdig. Zullen de games volgende week iets competitiever zijn? Maandag 27/09 om 18:00u komen we erachter want dan zijn we terug voor de 2e dag van het reguliere seizoen bij Pickx Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top