Club wil zijn geweldige start in de Champions League doortrekken tegen Leipzig

Sport |
Deze week breekt de tweede speeldag aan in de groepsfase van de Champions League. De enige Belgische vertegenwoordiger, Club Brugge, trekt dinsdag naar RB Leipzig voor een match die nu al bepalend kan zijn in de strijd om de derde plaats. De wedstrijd is live te volgen vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 3.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Michy Batshuayi en Besiktas openen de debatten op de tweede speeldag van de Champions League met een verplaatsing (18u45) naar Ajax, dat op de eerste speeldag brandhout maakte van Sporting Portugal (1-5). De Turken hebben iets goed te maken na hun nederlaag op de openingsspeeldag tegen Dortmund. De Borussen, met in hun rangen Thomas Meunier, Thorgan Hazard en Axel Witsel, zullen enkele uren later hun eerste match in het Signal Iduna Park aanvatten tegen de Portugese landskampioen.

Bij het vallen van de avond geven Shakhtar Donetsk en Inter elkaar partij in groep D. De Oekraïners lieten zich op de vorige speeldag verrassen op het veld van het bescheiden Sheriff Tiraspol, terwijl de Italianen met het kleinste verschil verloren in eigen huis van Real Madrid. Het resultaat van deze wedstrijd tussen de twee puntenloze teams zou nu al beslissend kunnen zijn met het oog op kwalificatie voor de volgende ronde. Real Madrid, met Thibaut Courtois en hopelijk Eden Hazard, ontvangt de Moldaafse club om klokslag 21u. 
 
Brugge kan de vleugels van Leipzig kortwieken

In groep A gaat onze aandacht vooral uit naar Club Brugge, dat richting Duitsland trekt om RB Leipzig te bekampen. Blauw-zwart maakte indruk op de openingsspeeldag met fluks en dominant spel tegen het sterrenelftal van PSG, en zal op dat elan willen doorgaan in de Red Bull Arena. Tegelijk vindt de kraker in deze poule plaats in het Parc des Princes, waar Lionel Messi en co. de degens kruisen met het Manchester City van orkestmeester Kevin De Bruyne. De Fransen zullen het onverwachte puntenverlies tegen Club willen doorspoelen met een klinkende zege, terwijl de Citizens de kans hebben om de koppositie te grijpen.

Tot slot baart ook groep B enkele aantrekkelijke affiches. De twee favorieten in de poule, Liverpool en Atlético Madrid, hadden het niet onder de markt op de openingsspeeldag. The Reds en Divock Origi kwamen finaal als winnaar uit de strijd tegen AC Milan en Alexis Saelemaekers, terwijl de Colchoneros en Yannick Carrasco het onderspit moesten delven op het veld van Porto. Nu is het de beurt aan de Italianen en Portugezen om de Spanjaarden en Engelsen te ontvangen. De kaarten zouden al helemaal herschud kunnen worden in deze groep, één van de meest onbesliste in de Champions League.

Het CL-programma van speeldag 2:
Volg de UEFA Champions League integraal via de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Zoals al enkele jaren het geval is, hoef je ook dit seizoen geen enkel hoogtepunt uit de verschillende matchen te missen dankzij de Multi Live Champions League, met deskundige toelichting van de vertrouwde presentatoren en analitici.
 
Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top