Afspraak met Tom Brady voor dé aanval van de NFL-week

Tijdens Week 3 van de NFL staan de twee leiders van de NFC West op het programma van Eleven Sports. Klaar voor de Carolina Panthers en de Tampa Bay Buccaneers?

Deze start van het seizoen staat in het teken van een helse aanval en het duel tegen de Los Angeles Rams zondagavond belooft spannend te worden. Wil je de titelkampioenen van de NFL volgen? Ontdek het sportaanbod van Proximus Pickx!

Houston Texans - Carolina Panthers, vrijdag 24 september om 2u20 op Eleven Sports 2

Voordat het seizoen van start ging, leek het erop dat de Texanen een nachtmerrie van een jaar stond te wachten. Iedereen dacht dat Houston niet zou kunnen schitteren zonder quarterback Deshaun Watson, de ster die in juridische problemen is verwikkeld. De mooie overwinning tijdens Week 1 tegen de Jaguars heeft ons echter op een basisregel van de NFL gewezen: ervaring telt! En die hebben de Texanen in overvloed. Denk maar aan de aanvallers Tyrod Taylor (heel onzeker voor deze wedstrijd), Mark Ingram, Phillip Lindsay, Brandin Cooks en Danny Amendola (foto). Deze oude NFL-rotten willen duidelijk bewijzen dat ze nog niet zijn afgeschreven.

Wat als de carrière van Sam Darnold pas echt begon bij de Panthers?

Door de Jets worden gedraft als quarterback is niet altijd een geschenk uit de hemel. Na drie zeer moeilijke jaren in New York, ging Sam Darnold naar de Panthers en dat lijkt een goede zaak te zijn geweest. Een gemiddelde evaluatie boven de 100, bijna 70% afgewerkte passes en vooral een balans van 2-0 vooraleer tegen Houston te spelen. Het moet gezegd dat het ook helpt om naast een sprinter als Christian McCaffrey te spelen.

Onze pronostiek: overwinning voor de Panthers

Los Angeles Rams - Tampa Bay Buccaneers, zondag 26 september om 22u25

In twee wedstrijden kan Tom Brady al 9 touchdowns op zijn conto schrijven, wat van hem de meest productieve speler van de League op dit niveau maakt. Het is waar dat toppers als Mike Evans, Chris Godwin en de onvermoeibare Rob Gronkowski daar ook voor iets tussen zitten. Na de gouden jaren in New England blijven Brady en Gronk onklopbaar. Vorig weekend tekende het duo de 101ste TD (gewone seizoen en play-offs samengeteld).

Zullen de Rams Tampa Bay kunnen stoppen?

De aanval tegenhouden: dat is dé uitdaging voor de zeer goede verdediging van de Los Angeles Rams. En het is een grote uitdaging. De Bucs hebben vorig weekend tegen Atlanta voor de 9de opeenvolgende keer gewonnen nadat ze minstens 30 punten hadden gehaald. Een nieuw record in de NFL. Het vorige record stond op naam van de Patriots in 2007 en 2010 gewonnen door een zekere ... Tom Brady. De confrontatie tussen twee grote favorieten van de Conference NFC belooft een feest van de aanval te worden.

Matthew Stafford voelt zich thuis in Los Angeles

Matthew Stafford is een hele goede quarterback, dat staat buiten kijf. Na twee wedstrijden in de kleuren van de Rams te hebben gespeeld, voelt hij zich al helemaal thuis. Het klikt heel goed met Cooper Kupp. Bewijs daarvan zijn de statistieken van de receiver van Los Angeles tegen Indianapolis (9 keer de bal gevangen, 163 yards, 2 touchdowns). Maar hij is niet het enige wapen van de Rams. De verdediging telt twee uitzonderlijke playmakers met Aaron Donald en Jalen Ramsey. De match van zondagavond ziet er echt veelbelovend uit!

Onze pronostiek: overwinning voor de Buccaneers

San Francisco 49ers – Green Bay Packers, maandag 27 september om 2u20

De laatste match van het weekend stuurt twee legendarische teams van de NFC het veld op. De 49ers hebben de eerste twee dagen niet echt geschitterd (de eerste helft van de openingswedstrijd tegen de Lions buiten beschouwing gelaten) maar kunnen met 2 overwinningen wel een mooi rapport tonen. In de aanval rekent San Francisco op het grondspel. Op het vlak van verdediging hebben de topspelers de ziekenboeg verlaten en hun impact is onmiddellijk te voelen: Nick Bosa (foto) tekende vorig weekend 2 sacks op. Maar algemeen gesproken maakt San Francisco geen overdonderende indruk.

Zijn de Packers eindelijk vertrokken?

Na het debacle tegen de Saints (38-3) in Week 1 hebben de Packers tegen Detroit getoond dat ze nog niet mogen worden afgeschreven. Aaron Rodgers speelde een perfecte match (22/27, 255 yards, 4 TD) en Aaron Jones (foto) ging voor 4 touchdowns. De aanval van Green Bay is dus nog niet dood en vergeten. In 2021 komen de Packers oog in oog te staan met elk team van de NFC West, ongetwijfeld de vervaarlijkste van dit NFL-seizoen. De verdediging en de aanval op de grond van San Francisco zouden het Green Bay wel eens moeilijk kunnen maken.

Onze pronostiek: overwinning voor de Packers

Sport

Bekijk alles
Top