Het herstel van voetballegende Pelé na zijn opname in het ziekenhuis verloopt naar wens. Dat moet althans blijken uit een video die hij op zijn Instagram plaatste. Daarop is te zien hoe de 80-jarige Braziliaan omringd door twee verplegers op een hometrainer fietst.
"Vrienden, ik stuur jullie deze video die mijn vrouw heeft gemaakt, om mijn geluk met jullie te delen. Ik ben omringd door genegenheid en aanmoedigingen, waardoor ik mij elke dag een beetje beter voel. Zo fietsen, dat betekent dat ik snel in Santos zal zijn, denken jullie ook niet?", schrijft Pelé.

Begin deze maand onderging Pelé een operatie, waarbij een vermoedelijke tumor in de dikke darm werd verwijderd. Vorige week werd de drievoudige wereldkampioen opnieuw opgenomen op de afdeling intensieve zorg van het Albert Einstein-ziekenhuis in Sao Paulo vanwege ademhalingsmoeilijkheden. Zodra zijn toestand stabiel was, werd hij overgebracht naar de semi-intensieve afdeling. De oud-speler van Santos en New York Cosmos sukkelt al jaren met zijn gezondheid. Hij verschijnt nog maar zelden in het openbaar.