Kursaal Oostende heeft haar programma voor 'Kursaal Classics' voorgesteld. Na een coronajaar neemt Kursaal de draad van klassieke concerten terug op. Programmator Frank Pauwels stelde een gevarieerd programma samen waarin onder meer Beethoven een belangrijke rode draad vormt.
Binnenkort klinkt in het Kursaal Oostende opnieuw klassieke muziek tijdens 'Kursaal Classics'. Programmator Frank Pauwels verwerkte enkele rode draden doorheen de reeks van vijf concerten. "Er valt nogal wat zang te bespeuren, zowel solo als in koor context. Beethoven krijgt enkele malen een stem en wat je misschien verrast is de naam James Ensor, onze Oostendse trots", vertelt Pauwels.

De concertreeks wordt op 19 december feestelijk geopend met dirigent Dirk Brossé en zijn Prima La Musica. Het Brussels Philarmonic brengt in januari een hommage aan componisten die zich inspireerden op schilderkunst. Ook het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en het Belgian National Orchestra passeren de revue. Als extra concert brengt het Vlaams Radiokoor onder leiding van Bart Van Reyn werken van Händel.

Elk concert wordt voorafgegaan door een inleiding van Frank Pauwels. De verkoop voor nieuwe abonnementen en losse concerten gaat van start op dinsdag 21 september 2021.